Vanlı Ressam Olcay'ın Büyük Hedefi

Vanlı ressam İsmet Olcay, Toprakkale'nin şehir merkezine bakan güney bölümüne Amerika'nın Hollywood eyaletinin simgesi durumunda olan yazının 5 katı büyüklüğünde 'Dünyada Van' yazısı yazmak istediğini, ayrıca Beşyol mevkiinden mesire yeri oluşturulacak Akköprü Dağı'na teleferik ile çıkma projesi olduğunu belirterek yetkililerden destek bekledi

Vanlı Ressam Olcay'ın Büyük Hedefi
Vanlı ressam İsmet Olcay, Toprakkale'nin şehir merkezine bakan güney bölümüne Amerika'nın Hollywood eyaletinin simgesi durumunda olan yazının 5 katı büyüklüğünde 'Dünyada Van' yazısı yazmak istediğini, ayrıca Beşyol mevkiinden mesire yeri oluşturulacak Akköprü Dağı'na teleferik ile çıkma projesi olduğunu belirterek yetkililerden destek beklediğini söyledi.
Olcay, uzunluğu bin 500 metre, yüksekliği ise 18 metre olarak planladığı yaklaşık 27 bin metrekare büyüklüğündeki yazının, kentin turizmini büyük ölçüde olumlu etkileyeceğini söyleyerek "Bana destek olsunlar, neler yapacağımı herkese ispatlayayım" diyor. Yaklaşık 37 yıldır resim sanatıyla ilgili olduğunu ifade eden Olcay, bu süre zarfında çok önemli tablolara imza attığını, resim sergilerinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere birçok üst düzey isim tarafından beğeni kazandığını belirtti. 1963 Van doğumlu olan Ressam İsmet Olcay, doğduğu kente önemli bir projeyi kazandırmak için çabaladığını vurgulayarak "Yıllardır resim sanatı ile haşır neşirim. 1974 yılından itibaren de bizzat bu sanatın içinde yer aldım. Tabela işimi ve resim sanatını bir arada yürütüyorum. Resim sanatım bazen tartışılmaya müsait. Çünkü anlayan da bu işi yapıyor, anlamayan da. Diploması olan daha çok konuşuyor. Fakat ben bu alanda kendime büyük bir özgüven duyuyorum. Tabelacılıkta ise yapmadığım, uygulamadığım iş kalmadı" dedi.
Şehrin kuzey kesiminde bulunan Toprakkale'nin güney kısmına dünyanın en büyük yazısını yazmak için destek beklediğini anlatan Olcay, "Van'ı dünyaya tanıtmak için böyle bir proje tasarladım. Projem birileri için biraz ilginç veya ütopik gelebilir. Fakat bana destek sunulursa bu projemi hayata geçirebilirim. Bu yazıyı bin 500 metre uzunluğunda, 18 metre yüksekliğinde tasarlandım. Çelik konstrüksiyon kullanılarak yazılacak olan bu yazı, dijital elektronik saat ve termometrenin de yanında olması ile daha çok ilgi görecek. Rekorlar kitabına da girmesini düşündüğüm bu yazı, 100 kilometre uzaktan gece ve gündüz net olarak okunabilecek. Aynı projemin içinde Beşyol mevkiinden Akköprü Dağı'na teleferik ile çıkılması da yer alıyor. Dağın tepesinde ise mesire alanı düşünülüyor. Projem bunlardan ibarettir. Fakat ne yazık ki geçmiş dönemden günümüze kadar hiçbir yetkili bu projemi dikkate almadı. Umarım bu kez birileri sesimizi duyar da, 'Gel bakalım, senin projeni değerlendirelim' der" şeklinde konuştu.