Mhp'li İl Genel Meclisi Üyesinden 'Usulsüz Karar' Açıklaması

Kocasinan İl Genel Meclisi'nin MHP'li Üyesi Avukat İsmihan Gülser Üçok, İl Özel İdaresi'nin yaptığı çalışmalardan bahsederken, patlıcan boylama ve paketleme tesisinin yaptırılmasına ilişkin 4 Kasım 2010 tarihli bir kararın imzalamasının istendiğini söyleyerek, "Yasalara aykırı ve yanlış bir şekilde yapılan iş daha büyük bir yanlışlık ile düzelti

Mhp'li İl Genel Meclisi Üyesinden 'Usulsüz Karar' Açıklaması
Kocasinan İl Genel Meclisi'nin MHP'li Üyesi Avukat İsmihan Gülser Üçok, İl Özel İdaresi'nin yaptığı çalışmalardan bahsederken, patlıcan boylama ve paketleme tesisinin yaptırılmasına ilişkin 4 Kasım 2010 tarihli bir kararın imzalamasının istendiğini söyleyerek, "Yasalara aykırı ve yanlış bir şekilde yapılan iş daha büyük bir yanlışlık ile düzeltilmeye çalışılıyor. Böyle bir usulsüzlüğe alet olmam mümkün değildir" dedi.
Kocasinan İl Genel Meclisi Milliyetçi Hareket Partili (MHP) üyesi Avukat İsmihan Gülser Üçok, parti binasında basın toplantısı düzenledi. İl Özel İdaresi'nde MHP'li üyeler olarak yaptıkları çalışmalardan bahseden Üçok, 25 köyü defalarca ziyaret ettiklerini belirterek, "İl Genel Meclisi üyesi seçildiğimizden beri MHP'li üyeler olarak halkımıza hizmet etmek ve bize verilen görevi layıkıyla yapmak için büyük bir çaba sarf ediyoruz. Özellikle Kocasinan ilçemizde diğer MHP'li meclis üyesi arkadaşım Emin Bağcı ile ilçemize bağlı olan 25 köyü defalarca ziyaret ettik, sorunlarını dinledik, eksikleri ve yapılması gerekenleri tespit ettik. Bunların çözülmesi için de mecliste gerekeni yaptık" dedi.
Tespit etmiş oldukları usulsüzlükleri, yanlışları ve yasaya aykırı işlemleri engellemeye çalıştıklarını ifaden eden Üçok, bunların üstüne giderek kamuoyunu bilgilendirmenin ve yasal sürecin başlatılmasını talep etmelerinin sorumlulukları olduğunu belirtti.
2009 yılında İller Bankası'nda Kayseri'ye bağlı 16 ilçede 21 köyün kilitli parke taşının yaptırılması için Köylere Hizmet Götürme Birliği tertibinden ödenek ayrıldığını söyleyen Üçok, her köy için 41 bin lira hesaplarına yatırıldığını bildirdi. Üçok, "Bu paralar İl Özel İdaremiz bütçesi dışında ve İl Özel İdaremizle ilgisi olmayan, köylerin sıkıntılarının bir an önce giderilmesi için doğrudan Köylere Hizmet Götürme Birliklerine tahsis edilmiş olan ödeneklerdir. Kocasinan ilçemizde 2009 yılı Köylere Hizmet Götürme Birliği encümeni kilitli parke taşının metrekaresini 2 liradan İl Özel İdaresi'nden almak yerine dışarıdan almak yolunu seçmiş ve bu yönde karar almıştır. Bundan sonrada kilitli parke taşının metre karesini yaklaşık 8 liradan, yani Özel İdare'nin verdiği fiyatın 4 katı fazlası 28 bin liraya satın almıştır. Eyim köyüne ancak 3 bin 500 metrekare taş alabilmiş, ödemesini yaptıramamıştır" şeklinde konuştu.
Yemliha kasabasına bir tesis yapılması için talepte bulunulup, paranın tahsis edildiğini, ancak böyle bir plan ve projenin, kime nasıl yaptırılacağına ilişkin bir gündemin encümen önüne getirilmediğini belirten Üçok, "Bu aşamaya kadar her şey normal ve yasalara uygundur. Bundan sonra yapılması gereken birlik encümeninin toplanıp, tesisin plan ve projesini ve ne şekilde kime yaptırılacağını görüşüp karar almak ve temel atıp işe başlamaktı. Ancak, 2010 yılında yeni seçilen Kocasinan Köylere Hizmet Götürme Birliği encümenin de üye olmasına rağmen, böyle bir plan ve projenin, kime nasıl yaptırılacağına ilişkin bir gündem encümen önüne getirilmemiş ve karar alınmamıştır" diye konuştu.
Bu gelişmeler üzerine 25 Kasım'da encümen toplantısına çağrıldığını ve encümenin toplantıya başladığını ifade eden Üçok, patlıcan boylama ve paketleme tesisinin yaptırılmasına ilişkin yasalara aykırı bir karar alındığını belirterek, "Encümende önüme, söz konusu bu tesisin yaptırılmasına ilişkin 4 Kasım 2010 tarihli bir karar konuldu ve imzalamam istendi. Yasalara aykırı ve yanlış bir şekilde yapılan iş daha büyük bir yanlışlık ile düzeltilmeye çalışılıyor. Yolsuzluklar konusunda tavrı çok net olan Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli'nin emrinde, MHP'li bir meclis üyesi, bir hukukçu ve sorumlu bir vatandaş olarak böyle bir usulsüzlüğe alet olmam mümkün değildir" dedi.