2010 KPSS ortaöğretim sınav soruları ve cevap anahtarı

KPSS 2010 Önlisans sınav soruları ÖSYM tarafından açıklandı.2010 KPSS Önlisans sınav soruları ve cevapları online bakın.KPSS Önlisans sınavına 610 bin 624 aday girdiği tahmin edilirken, büyük önem taşıyan KPSS Önlisans sınav soruları ve cevapları burada.2010 KPPS soruları ve cevapları.

2010 KPSS ortaöğretim sınav soruları ve cevap anahtarı
ÖSYM 2010 KPSS soruları ve cevapları ne zaman yayınlanacak? ÖSYM KPSS soruları ve cevapları yayınlandı. ÖSYM KPSS 2010 sınav soruları ve cevapları anında buradan bakın. işte KPSS soruları ve cevapları.

28 Kasım KPSS Ortaöğretim ve Önlisans soruları ve cevapları ÖSYM ile birlikte aynı anda sitemizde de duyurulacaktır. 2010 KPSS Ortaöğretim ve Önlisans soruları ve cevapları için lütfen sitemizi takip ediniz. 2010 KPSS Ortaöğretim ve Önlisans soruları ve cevap anahtarı haberi.28 Kasım ÖSYM KPSS sınav günü. ÖSYM 2010 KPSS ortaöğretim sınavı (28 Kasım KPSS sınavı) için önemli uyarılarda bulundu. ÖSYM KPSS sınavı 28 Kasım Pazar günü yapılacak. ÖSYM 28 Kasım Pazar günü yapılacak olan KPSS sınav sorularını ve cevaplarını yayınladı.

KPSS soruları ve cevapları açıklandı! ÖSYM KPSS 2010 soruları ve cevapları için doğru yerdesiniz. KPSS soruları ve cevaplarını foto galeri olarak hemen bakın öğrenin.KPSS soruları ve cevaplarını ilk öğrenen siz olun. ÖSYM KPSS soruları ve cevaplarını açıkladı. ÖSYM'den sonra KPSS soruları ve cevaplarını ilk öğrenen yine siz olun. İşte ÖSYM 2010 KPSS soruları ve cevap anahtarı . 2010 KPSS ortaöğretim sınav soruları ve cevaplarıa ile 2010 KPSS önlisans sınav soruları ve cevapları.ÖSYM 2010 KPSS soruları ve cevapları son durum bilgisi için tıklayın

2010 KPSS soruları. 2010 KPSS ortaöğretim sınav soruları ve cevapları. 2010 KPSS Önlisans sınav soruları ve cevapları. 2010 KPSS ortaöğretim sınav soruları ve cevaplarına sitemizden bakabilirsiniz. 2010 KPSS Önlisans sınav soruları ve cevaplarına sitemizden bakabilirsiniz. KPSS güncel haberleri ve ÖSYM'nin duyuruları dakika dakika sitemizde.

KPSS SORULARI VE CEVAPLAR AÇIKLANDI

2010 KPSS ortaöğretim sınav soruları ve cevap anahtarı   KPSS ÖNLİSANS SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ


ÖSYM KPSS sınavı soruları ve cevapları sitemizde yer alacak.ÖSYM KPSS sınav soruları ve cevap anahtarı ÖSYM tarafından açıklanır açıklanmaz sitemizde olacaktır. ÖSYM KPSS sınavı bugün 2 oturumlu olarak yapıldı. ÖSYM KPSS sınavı kopya iddiaları nedeniyle yeniden yapıldı. ÖSYM KPSS 2010 sınav soruları ve cevapları ÖSYM tarafından açıklandığı anda her zaman olduğu gibi ilk önce sitemizden sorulara ve cevaplara ulaşabilirsiniz. KPSS 2010 (Önlisan-Ortaöğretim) sınavı bir çok aday için büyük önem arzederken bugün 2010 KPSS ortaöğretim sınavına girdiler.ÖSYM KPSS soruları ve cevaplarının sınavdan sonra ÖSYM tarafından hemen açıklanması beklenirken haber sitemizde her an tetikte bulunarak ilk olarak KPSS sorularını size ulaştırmayı hedeflemektedir.Bir çok aday ÖSYM tarafından yapılan KPSS 2010 sınavından çıktıktan sonra bilgisayarın başına koşarak KPSS sorularına ve cevaplarına ulaşmak için beklemedeler.ÖSYM'nin KPSS 2010 sınavından bir kaç saat sonra soruları ve cevapları açıklaması bekleniyor.KPSS soruları ve cevaplarından sonra ÖSYM tarafından açıklanacak olan sonuç sorgulama paneline de sitemizden ulaşabilirsiniz. KPSS 2010 sınavı ve ÖSYM tarafından yapılacak olan son dakika bilgilerini sitemizden takip edebilirsiniz.

26 Eylül 2010 da gerçekleştiriilmesi düşünülen , fakat KPSS de ki kopya iddiları nedeniyle iptal edilen KPSS Ortaöğretim & Önlisans sınavı ÖSYM tarafından yeni açıklanan sınav takvimine göre 28 Kasım 2010 da gerçekleşti.

KPSS Ortaöğretim sınavı 28 Kasım 2010 saat 09:30 da,KPSS Önlisans sınavı ise 28 Kasım 2010 saat 14:30 da gerçekleştirilecektir.28 Kasım 2010 KPSS Ortaöğretim & Önlisans Soruları ve Cevaplarını , sınavdan sonra ÖSYM tarafından yayınlanır yayınlanmaz eş zamanlı olarak bu başlık altında bulabileceksiniz. Kpsscafe.com olarak beraber geldiğimiz bu noktada Hepinize başarılar diliyoruz. Sınav öncesinde ve sınav sırasında takınmanız gereken tavırla ilgili olarak, birçok kaynaktan önerilerle karşılaşıyorsunuzdur. Ancak biliyoruz ki her birinizin, kendinize özgü sınav gerçeği ve yaşam alışkanlıkları var. Bunlara ilave edilebilecek bazı davranış biçimleri olabilir. Bu davranışları sergilemek, sizin başarınıza katkıda bulunabilir. Ancak bu düşünceden, bu davranışları yapamadığınız, bu tavırları sergileyemediğiniz zaman, hedefinize ulaşamayacağınız sonucu çıkarılmamalıdır . Aşağıda size sunulanlar ''tek gerçek" değil. İşinizi kolaylaştırabilecek öneriler olduğunu unutmayınız. Sınava gerekli düzeyde hazır olduğunuzu düşünmelisiniz . Uzun bir hazırlık programını değerlendirdiniz. Her bir dersten öğrendiklerinizi bir gözden geçirdiğinizde kendinize güven duyuyor olmalısınız

Kesinlikle yatıştırıcı ilaç almayın. Sınav saatini dikkate alarak her zamankinden biraz daha erken kalkın. Ilık bir duş alabilirsiniz. Dengeli ve doyurucu bir kahvaltı yapın. Yorucu olmayan fizik egzersiz yapabilirsiniz. Sınava girmeden önce zihinsel bir hazırlıkla kendinizi gireceğiniz sınavda başarılı olmaya hazırlamalısınız. Sınavdan önce olumsuz sonuçları düşünerek kendinizi belki de farkında olmadan başarısızlığa itiyor olabilirsiniz. Bunun tersini yapmanız sizin için daha faydalı olacaktır.

28 Kasım KPSS Ortaöğretim ve Önlisans soruları ve cevapları ÖSYM ile eşzamanlı aynı anda sitemizde de duyurulacaktır. 2010 KPSS Ortaöğretim ve Önlisans sınavı detayları...28 Kasım 2010 Tarihinde gerçekleştirilen 2010 KPSS ortaöğretim ve 2010 KPSS önlisans sınavı soru ve cevapları saat 14.30 da başlayacak olan 2010 KPSS önlisans sınavı bittikten bir saat sonra ÖSYM tarafından açıklanması bekleniyor. KPSS'deki kopya iddiaları nedeniyle bugüne ertelenen öğretim-önlisans sınavı bugün yapılıyor. İki oturumda gerçekleştirilen sınavın ortaöğretim mezunları için olan kısmı sabah 09.30'da başlayıp 11.00'da sona erdi. 120 soru sorulan adaylar, sınava, bir önceki sınav tarihi olan 26 Eylül 2010'u gösteren Sınava Giriş belgeleriyle girdi. Ehliyetle sınava giremeyen adaylar ise görevlilere tepki gösterdi. Sınavların yapıldığı okullarda geniş güvenlik önlemleri alındı.

28 Kasım 2010 KPSS sınavında milyonlarca kişi hedeflerine ulaşmakmak için ter döktü. 120 sorudan oluşan KPSS sınavına 2,5 milyon kişi girdi.. Bu arada bir çok belediye"de sınav öncesinde sınavda gürültü kirliliğini önlemek ve sınava girecek olanların rahat bir sınav geçirmesi için gürültü yapanlara kabahetler kanununa göre cezai işlem uygulaması yapacak

28 Kasım KPSS Ortaöğretim ve Önlisans soruları ve cevapları ÖSYM ile birlikte aynı anda sitemizde de duyurulacaktır. 2010 KPSS Ortaöğretim ve Önlisans soruları ve cevapları için lütfen sitemizi takip ediniz. 2010 KPSS Ortaöğretim ve Önlisans soruları ve cevap anahtarı haberi.28 Kasım ÖSYM KPSS sınav günü. ÖSYM 2010 KPSS ortaöğretim sınavı (28 Kasım KPSS sınavı) için önemli uyarılarda bulundu. ÖSYM KPSS sınavı 28 Kasım Pazar günü yapıldı. ÖSYM 28 Kasım Pazar günü yapılan KPSS sınav sorularını ve cevaplarını en kısa sürede yayınlayacak. ÖSYM KPSS sınavı soruları ve cevapları sitemizde her zaman olduğu gibi ilk önce yer alacak. ÖSYM KPSS sınav soruları ve cevap anahtarı ÖSYM tarafından açıklanır açıklanmaz sitemizde olacaktır. ÖSYM KPSS sınavı dün 2 oturumlu olarak yapıldı. ÖSYM KPSS sınavı kopya iddiaları nedeniyle yeniden yapıldı.Ortaöğretim düzeyinden sınava girecek adaylar en geç 08.50'de ,Önlisans düzeyinden sınava girecek adaylar ise en geç 13:50 de sınav yerinde olacak zamanlamayla yola çıkın. Evden çıkmadan önce sınavda gerekli olan belgeleri (sınava giriş ve kimlik belgesi, fotoğraflı ve onaylı kimlik belgesi ve bir fotoğraf) yanınıza almayı unutmayın.

"Matematik' ten şu kadar, Türkçe'den bu kadar soru yapmalıyım" gibi koşullar üretmeyin. Koşullar, sınav sırasında sizi zorlayabilir. Bunun yerine "Önce sayısaldan başlayacağım, soruları seçerek yanıtlayacağım, elimden geleni yapacağım" gibi stratejiler oluşturun. Sınav öncesinde diğer adaylarla ve kişilerle sınavla ilgili konuşmayın. Sınav öncesi dakikaları sakinlik içinde geçirin. Başkalarıyla olan konuşmalarınız kadar kendinizle olan konuşmalarınıza da dikkat edin . Sınav salonunda ve sınav başlamadan önce heyecanlandığınızı fark ettiğinizde paniğe kapılmayın . Hissettiğiniz heyecanın doğal olduğunu ve sınava giren her aday gibi bu heyecanı sizin de hissettiğinizi kendinize hatırlatın. Heyecanı kendinize yasaklamayın. Dağıtılan cevap kartındaki basılı bilgilerin size ait olup olmadığını kontrol edin. Yazılması ve kodlanması gereken yerleri yazıp kodlayın. Soru kitapçıkları dağıtıldığında kitapçık türüne dikkat edin ve kitapçık türünü yanıt kağıdındaki ilgili yere kodlayın.

KPSS PUANLARI NASIL HESAPLANACAK

Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinden elde edilen standart puanlar ağırlıklandırılarak 2010-KPSS ORTAÖĞRETİM / ÖNLİSANS puanları hesaplanacaktır. KPSS puanları içinde Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinin her birinin ağırlığı 0,5 olacaktır. Bu ağırlıklara göre, testlerden elde edilen standart puanlar kullanılarak ağırlıklı standart puanlar (ASP) hesaplanacaktır. Bir aday için herhangi bir ASP’nin hesaplanabilmesi için bu adayın söz konusu ASP’nin hesaplanmasına giren testlerin her birinden standart puanı olması gerekir. Adayların ASP’leri kullanılarak, ortaöğretim düzeyi için KPSSP94, önlisans düzeyi için KPSSP93 puanları hesaplanacaktır. KPSS puanlarının hesaplanmasında aşağıdaki formül kullanılacaktır. Böylece her KPSS puan türü için 100 üzerinden KPSS puan dağılımı elde edilmiş olacaktır. B Grubu Kadrolara yerleştirme ÖSYM tarafından KPSS puanları esas alınarak yapılacaktır.

EHLİYETLE SINAVA ALINMADI

KPSS Giriş Belgesi'nin 'önemli uyarılar' bölümünün 5. şıkkında, 'giriş belgesiyle birlikte fotoğraflı ve onaylı nüfus cüzdanı, öğrenci kimlik kartı, ehliyet ve pasaport gibi ikinci bir özel kimlik belgesi buldurulması' gerektiği yazmasına rağmen Bursa'da adaylar ehliyetle sınava alınmadı.

KPSS 2010 (Ortaöğretim - Önlisans) sınavı Bursa'da KPSS sınavına gelen 20 yaşındaki İbrahim Yücesoy, giriş belgesinin arka kısmında bulunan uyarıları dikkate alarak sınava girmek için yanında ehliyetini getirdiğini belirterek, "Okulda bulunan sınav görevlisi, nüfus cüzdanı ve pasaport haricindeki kimlik belgeleriyle sınava almayacağını söyledi. Giriş belgesindeki yazıyı kendisine okutmama rağmen 'Kural değişti. Yeni belgelerde yazıyor' dedi ve beni sınava almadı" dedi.

Umudunun bu sınavda olduğunu ve yaklaşık bir yıldan beri bu sınava hazırlandığını belirten Yücesoy, "Şu an mağdur edildim. Böyle bir uygulama olacaktı bize niçin bildirmediler. Mahkemeye müracat edeceğim" diye konuştu.

MUM IŞIĞINDA KPSS SINAVI

Şırnak'ta KPSS sınavının Önlisans adayları için yapılan kısmında Cumhuriyet ve Dicle mahallelerinde elektirik kesintisi sebebiyle adaylar çok zor anlar yaşadılar. KPSS sınavının ortasında kesilen elektrik sebebiyle zor anlar yaşayan öğrenciler Sınav görevlilerinin masalara tek tek mum yakması ile sınavı tamamlayabildiler.

Eğitim-Sen Şırnak Şube Başkanı Serhat Uğur da Türkiye'de öğrencilerin hayatlarını ciddi anlamda etkileyen bir sınava mumla girilmesinin utanç verici olduğunu söyledi.

İlgili kişilerin bunu hesabını vermesi gerektiğini belirten Uğur, ''Bu bir rezalettir, kepazeliktir. Şırnaklılar bunu yaşamak zorunda değil. Bu halk buna layık değil. İnsanlar kaderlerinin belirleneceği sınavlara mum ışığında giriyorlar'' dedi.

İLK SINAVIN REKORTMENLERİ NE YAPTILAR?

KPSS'nin ilkinde tüm soruları doğru cevaplayan adayların MİT kontrollü ikinci sınavda aldığı puanlar ortaya çıktı. Çoğu adayın aldığı düşük puanlar ilk sınavla ilgili şüpheleri doğrular nitelikte.

İlk sınavda 120 net yapıp toplamda 95,767 puan alan V.Ş., bu kez 67 netle ancak 80.903'e ulaşabildi.

120'de 120 yapan adaylardan H.B.'nin puanı 93'ten 73'e düşerken, yine sınavda full yapan eşi N.B ise bu kez sınava girmedi. Sınıf öğretmenliği mezunu E.C. de iptal edilen sınavda 118 doğru 2 yanlış yaparak 94.500 puan elde etmişti. E.C. tekrarlanan sınavda ise ancak 72.255 puan alabildi.

Akşam gazetesinde yayınlanan belgeler ile 120 soruda 120 yapan adayların şimdi kaç puan aldığı da anlaşılmış oldu. İşte yeni KPSS'de alınan notlardan bazı örnekler:

Aday İlk Sınav neti-puanı Yenilenen sınav neti-puanı

V.Ş. 120 net 95.767 puan 67 net 80.903 puan

B.O. 118 net 94.531 puan 60 net 77.988 puan

E.C. 117 net 94 puan 45 net 72.255 puan

H.İ.B 118 net 94.785 puan 92 net 90.228 puan

A.S. 120 net 93.533 puan Sınava girmedi

B.K. 120 net 94.700 puan 95 net 89.287 puan

R.N. 120 net 97.065 puan 95 net 93.226 puan

A.İ.A. 118 net 93.293 puan 76 net 81.253 puan

S.A. 109 net 88.447 puan 83 net 81.568 puan

A.A. 113 net 91,261 puan 75 net 80.952 puan

N.G. 117 net 92,548 puan Puanı taban altı

B.Ö. 115 net 93.594 puan Puanı taban altı