Kayseri'ye 8 yılda 472 kilometre bölünmüş yol yapıldı

AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, 8 yıllık iktidarları döneminde, Kayseri'ye 472 kilometre bölünmüş yol yapıldığını, bunun için 283 milyon

AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, 8 yıllık iktidarları döneminde, Kayseri'ye 472 kilometre bölünmüş yol yapıldığını, bunun için 283 milyon liralık harcama yapıldığını söyledi.

AK Parti hükümetinin en büyük icraatlarından birinin duble yol yapmak olduğunu ifade eden Karayel, "Cumhuriyet tarihindeki bütün hükümetlerin 80 yılda yaptığı yolun iki katını 8 yılda yaptık. Türkiye'nin her tarafını baştanbaşa çift yollarla donattık. Kayseri de bu büyük atılımdan nasibini aldı. 2003-2010 yılları arasında 472 kilometre çift yol yapıldı, bunun için de 283 milyon lira harcama gerçekleştirildi." dedi.

Kayseri'nin en sorunlu bölgelerinden biri olan Mimarsinan Kavşağı'ndaki köprünün hizmete girmesi ile çok sayıda trafik kazasının da önüne geçildiğine dikkat çeken Karayel, "17 milyon liraya mal olan bu kavşağın yanı sıra, 63 milyon liraya mal olan Kuzey çevreyolunun bitirilmesiyle birlikte ilimizde ulaşım sorunu ortadan kalkmış oldu." diye konuştu.

AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, Kayseri için büyük önem taşıyan Güney Çevreyolu Projesi için de 2011 yılında çalışmalara başlanacağını kaydetti.