Gaziantep'te üretip Avrupa'ya pazarlıyorlar

Ayakkabı sektörünün önde gelen firmalarından Target Ayakkabıcılık, Gaziantep'te ürettiği ayakkabılarını İtalya başta olmak üzere Almanya, İngiltere, Y

Ayakkabı sektörünün önde gelen firmalarından Target Ayakkabıcılık, Gaziantep'te ürettiği ayakkabılarını İtalya başta olmak üzere Almanya, İngiltere, Yunanistan, Rusya ve Güney Afrika ülkelerine ihraç ediyor.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde 1990'den bu yana faaliyet gösteren Target Ayakkabı Fabrikası yaklaşık 5 bin metrekarelik kapalı alanda günde 700 çift ayakkabı üretip, ihraç ederek Türkiye'nin sayılı ayakkabı üreticileri arasına girdi. Target Ayakkabıcılık Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Serdar, "Kriz ortamından marka oluşturarak sıyrıldık ve ayakkabının merkezi İtalya'ya yöneldik. İtalya'da ünlü tasarım ekipleri ile çalışarak oluşturduğumuz koleksiyonumuzla 'Roberto Corvari ve Target markasını yaptık. Kısa sürede tasarımlarımız büyük ilgi gördü ve dünya ayakkabı trendini yakaladık. Şimdi her 6 ayda bir koleksiyonumuzu yenileyip başta ayakkabı modasının başkenti sayılan İtalya olmak üzere Yunanistan, Güney Afrika, Rusya, İran, Almanya, İngiltere'ye ihracat yapıyoruz." dedi.Gaziantep'te makineli sistemle ayakkabı üreten ilk firmalardan biri olduklarını kaydetti."Her zaman daha iyisi ve daha kalitelisini amaçladık" diyen Serdar, yurt dışından özel getirdikleri yılan ve devekuşu derisi, astar, taban ve özel malzemeler kullanılarak farklı tasarımlarla hauto coutera ürettikleri ayakkabıların kısa sürede İtalyan erkeklerin beğenisini kazandığını söyledi.

"HEDEFİMİZ ULUSAL MARKA OLUP DÜNYA GENELİNE AÇILMAK"

Türkiye'de seçkin mağazalarda ürünlerinin bulunduğunu anlatan Target Ayakkabıcılık Yönetim Kurulu Üyesi Erdinç Uçar ise, şunları kaydetti: "Yurt dışında düzenlenen fuarlara da katılarak iş bağlantıları yapıyoruz. Kalite açısından İtalya'da ünlü mağazalarda satılan ayakkabılardan hiçbir farkı olmayan ayakkabılarımızın modellerini tasarım ekibiyle beraber dünya trendini yakından takip ederek belirliyoruz. Roberto Corvari ve Target markamızın ayağa giyildiğinde rahatlığın yanı sıra günün modasını yansıtan çizgileri taşıması da bizim için önem taşıyor. Erkek ayakkabı modasını yakından takip ettiğimiz için her zaman bir adım öne geçiyoruz. Hedefimiz bu markayla Türkiye genelinde bayilikler vererek ulusal marka olup dünya geneline açılmak."

Erdinç Uçar, 21 yıllık tecrübe ve birikimi en son teknoloji makineleri ile birleştirerek ayakkabı sektörüne hizmet verdiklerini söyledi.TSE uygunluk ve kalite belgesine haiz olan Target Ayakkabıcılığın yurt içi ve yurt dışında seçkin mağazalarda ürünleri Roberto Corvari ve Target markası ile satıldığını vurgulayan Uçar, şunları aktardı: "Biz ulusal ve uluslararası birçok fuarlara katılıyoruz. Bu fuarlarda birçok yabancı firmalar ile görüşmelerimiz oluyor. Bu açıdan çok pazar sıkıntımız yok. Ancak henüz yurt dışına açılamayan ve pazar bulamayan birçok firma mevcut."

Ayakkabı üretiminde, kalite, ebat, tasarımın yanı sıra, müşteriye sunumun da son derece önemli olduğunu açıklayan Uçar, Tüketicilerin en zor beğendiği ürün de ayakkabıdır. Tüketiciler, ayakkabı alırken, sadece kalite ve tasarıma değil, sağlıklı oluşuna, ayağına uygun olmasına da çok dikkat ettiği için, ayakkabı gerçekten beğenilmesi çok zor olan bir üründür. Büyük mağazalara bakıyoruz, ayakkabı için küçük bir reyon ayırmış" diye konuştu. Uçar, 4 Aralık Cumartesi günü İstanbul Merter'de açılacak fuarda 350 metrekare alana merkez ofis tasarım ve shoowroom açacaklarını ve hedeflerinin yurt dışında mağazalaşma olduğunu söyledi.