Çocuk Meclisinden Ağız Ve Diş Sağlığı Semineri

Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisi, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası dolayısıyla seminer düzenleyerek, üyelerini bilgilendirdi.

Melikgazi Belediyesi Tiyatro Salonunda düzenlenen seminere konuşmacı olarak Diş Tabibi Gonca Yolcu ve çocuk meclisinin 11 şubesinden yaklaşık 150 öğrenci katıldı.
Slayt gösterisi eşliğinde çocuklara ağız ve diş sağlığı hakkında neler yapılması konusunda bilgiler veren Yolcu,"Tatlı gıdaları fazlaca tüketirsek, düzenli diş hekimi kontrolüne gitmezsek, yeterli meyve sebze yemezsek dişlerimizde çürükler olabileceğini, önlemenin en önemli yolunun ise diş fırçalama alışkanlığının edinilerek, günde en az iki kere sabah ve akşam dişlerimizi fırçalamamız gerektiğini kaydetti.
Ailede herkesin kendine ait diş fırçası olması gerektiğinin altını da çizen Diş Tabibi Gonca Yolcu,"diş çürüklerinin birçok hastalığa ve rahatsızlığa davetiye çıkardığını ve en kısa sürede tedavi edilmesi gerektiğini, en önemli korunma yöntemi olan fırçalamada ise fırçayı fazla bastırmadan diş etimizden dişe doğru hareketler ile fırçalama işleminin yapılmasını, bu işlemin hem alt hem de üst dişlerde yapılmasını gerektiğini, diş sağlığını korursak diş ve diş eti hastalıklarından korunabileceğini sözlerine ekledi.
Seminerin son bölümünde çocuk meclisi üyeleri ağız ve diş sağlığı hakkında Diş Tabibi Gonca Yolcu' ya sorular yönelterek, akıllarına takılan sorulara cevap aradılar.