ABD Büyükelçiliği önünde Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'ın posterlerini ezdi

Kendilerine Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi adını veren bir grup, Füze Kalkan projesini protesto etmek için geldiği Amerikan Büyükelçiliği (ABD) ö

Kendilerine Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi adını veren bir grup, Füze Kalkan projesini protesto etmek için geldiği Amerikan Büyükelçiliği (ABD) önünde üzerinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın resminin bulunduğu roketleri havaya fırlatıp, daha sonra ayaklarıyla ezdi.

TGB üyesi bir grup Kızılay Sakarya Caddesi'nde toplanarak, buradan füze kalkan projesini protesto etmek için ABD elçiliğine yürüdü. Grup üyeleri yürüyüş sırasında yanlarında üzerinde, 'Katil Nato', 'Natoya hayır' yazılı temsili roketleri taşıdı. Yürüyüş sırasında hükumet ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan aleyhine slogan atan grup, daha sonra elçilik önünde basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada füze kalkan projesinin ABD hükumeti tarafından yürürlüğe sokulduğu ve bu projenin emperyalist güçlerin oyunu olduğu öne sürüldü. Açıklamanın ardından grup üyeleri yanlarında getirdiği temsili roketleri elçilik önüne bırakmak istedi. Emniyet yetkilileri ise grubun elçilik önüne maketleri bırakmasına izin vermedi. Kısa süreli yaşanan gerginliğin ardından göstericiler, üzerinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın resminin bulunduğu maketleri önce havaya attı, daha sonra yere düşen maketleri tekmeledi. Eylemlerini burada sonlandıran grup üyeleri polis eşliğinde geldikleri güzergahtan geri döndü.