"Dışişleri Bakanlığı, komşularla sıfır sorun hedefliyor"

Dışişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Büyükelçi Taner Seben, Türk Dışişleri Bakanlığı'nın son yıllarda komşu ülkelerle sıfır sorunun hedefle

Dışişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Büyükelçi Taner Seben, Türk Dışişleri Bakanlığı'nın son yıllarda komşu ülkelerle sıfır sorunun hedeflendiği bir strateji izlediğini söyledi.

Büyükelçi Taner Seben ilk olarak, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun'u ziyaret etti. Ziyareti sırasında Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ni çok beğendiğini belirten Seben, ihtiyaç duyulan her zaman AİBÜ'nün yanında olacaklarını söyledi.

Daha sonra Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Konferans Salonu'nda çoğunluğunu Uluslararası İlişkiler Bölümü'nün oluşturduğu öğrencilerle bir araya gelen Seben, Dışişleri Bakanlığı'nı ve son dönemdeki Türk Dış Politikası'nı anlattı. Seben'in konferansını Bolu Valisi İbrahim Özçimen ve AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun da büyük bir ilgi ile dinledi.

Türk Dışişleri Bakanlığı'nın son yıllarda komşu ülkelerle sıfır sorunun hedeflendiği bir strateji izlediğini belirten Büyükelçi Taner Seben, şunları kaydetti: "Dünya her geçen gün değişiyor, gelişiyor. Bizim için tehdit olan şeyler artık tehlike arz etmiyor ya da hiç aklımıza gelmeyen yeni tehditler ortaya çıkabiliyor. Bu anlamda Türkiye'yi bir cazibe, yolların kesiştiği bir merkez haline getirmek için Dışişleri Bakanlığımızın çalışmaları devam ediyor. Artık bir çok komşumuzla ilişkilerimizi geliştirdik. Komşu ülkelerle sıfır sorunun hedeflendiği bir çizgide ilerliyoruz."

Konferansında Dışişleri Bakanlığı'nda görev yapan Abant İzzet Baysal Üniversitesi mezunu çalışanları görmek istediğini belirten Büyükelçi Seben, "Öncelikle kendinize ve okulunuza güvenin. Ben Dışişleri Bakanlığı'nda görev yapan Abant İzzet Baysal Üniversitesi mezunu bir kişiye rastlamadım. Bu üniversitede uluslararası ilişkiler bölümü var. İsterim ki nüfusumun kayıtlı olduğu Bolu'da bulunan Abant İzzet Baysal Üniversitesi mezunları Dışişleri Bakanlığı'nda görev yapsın. Bunun için kendinize ve okulunuza güvenin. Kendinizi yetiştirin. Yabancı dil eğitimine önem verin." şeklinde konuştu.

Konferansın sonunda öğrencilerin sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Büyükelçi Taner Seben, Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin istemesi halinde her zaman Bolu'ya gelerek bilgilendirme toplantıları yapabileceğini de belirtti.