Bursa'da Öğretmenler Günü Kutlamaları

Bursa'da Öğretmenler Günü çeşitli faaliyetlerle kutlandı.

Bursa'da Öğretmenler Günü Kutlamaları
Sabah saatlerinde Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan törenler, valilik ziyareti ile devam etti. Daha sonra Vali Harput ve beraberindekiler Tayyare Kültür Merkezi'ndeki törene katıldı. Yıldırım Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi tarafından düzenlenen program, Zeki Müren Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencilerinin konseriyle başladı. Günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Vali Şahabettin Harput, öğretmenliğin bütün meslekler arasında en anlamlı ve en kutsal meslek olduğunu, çünkü bütün meslek mensuplarını öğretmenlerin yetiştirdiğini söyledi.
Harput, ''Her toplumda iyilik ve kötülükler vardır. Bunların arkasında ilim ya da cehalet yatar. Bu dünyayı gökteki melekler düzeltmeyecek. Biz insanlar kurtaracağız. Öğretmenlerimizin eğiteceği genç nesil kurtaracak'' dedi.
Öğretmenlerin kendilerini 'bu mesleği layıkıyla yapabiliyor muyum'' diye sorgulaması gerektiğini belirten Harput, öğretmenlerin en büyük ödülünün, yetiştirdikleri insanları iyi yerlerde görmek olduğunu ifade etti. Harput, öğretmenliğin bütün mesleklerden ayrı bir yeri olduğunu ifade ederek, ''Öğretmenlik normal bir memurluk değildir. Öğretmenlere emanet edilen çocuklar var. Öğretmenlerimiz bu çocukları en iyi şekilde yetiştirmekle yükümlü. Türk'ün imzasını 20. yüzyılda dünyaya atmak istiyorsak, çocuklarımızı iyi yetiştirmeliyiz'' diye konuştu.
Milli Eğitim Müdür Vekili Necmettin Esen de, "Milletimizin varlığını sürdürmesi, öncelikle iyi yetişmiş, vasıflı insan gücüne bağlıdır. Vasıflı insan yetiştirmek de eğitim kurumlarının ve öğretmenlerin işidir. Eğitim sistemimizin en temel unsurlarından biri olan öğretmelerimizin, topluma yön veren ve içleri insan sevgisiyle dolu olması gerekir. Çünkü bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü olması ve bir ülkenin medeniyet yönünden kalkınması öğretmenlerin çok çalışmasına bağlıdır'' diye konuştu.
Konuşmaların ardından program öğrencilerin hazırladığı gösterilerle son buldu.