Ugur Mondial: Sağlıklı ve çevreci yaşam için her eve bir bisiklet

Uğur Mondial Grubu, müşteri memnuniyetini değerlendirmek için bayilerini Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir araya getirdi. Kızılağaç Turizm Bölgesi (

Uğur Mondial Grubu, müşteri memnuniyetini değerlendirmek için bayilerini Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir araya getirdi. Kızılağaç Turizm Bölgesi (KTB)'nde Starlight Convention Center Otelde 2-6 Kasım tarihleri arası devam edecek toplantıya bin 200 bayii eşlik edecek. Uğur Mondial'ın ilk gün toplantısını 550 bisiklet bayi katıldı.

Toplantının açılış konuşması ve müşteri memnuniyeti değerlendirilmesinin ardından Uğur Modial Satış Koordinatörü Erdoğan Ulaş, motosiklet satış müdürü Faysal Takmaklı ve bisiklet satış müdürü Fatih Takmaklı yaptıkları basın açıklamasıyla bilgilendirmesi yaptı. Uğur Mondial Grup Satış Koordinatörü Erdoğan Ulaş, Aydın Nazilli'de fabrikalarında ürettikleri başta soğutma mekaniklerini 137 ülkeye ihraç ettiklerini söyledi. Erdoğan Ulaş, müşteri yoğunluğunu Orta Avrupa, Avrasya, Kuzey Afrika, Latin Amerika ve Orta Doğu ülkeleri oluşturduğunu söyledi.

Nazilli'de 52 bin dönüm üzerine kurulu fabrikalarında günlük 900 adet motosiklet ürettiklerini belirten Ulaş, Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) verilerine göre yurt genelinde en fazla satılan motorun Mondial olduğunu ifade etti. 55 bin dönüm üzerinde kurulu bulunan ayrı fabrikalarında bir yıl bisiklet üretimine başladıklarını belirten Ulaş, günlük 2 bin bisiklet üretimi yaptıklarını kaydetti. Ulaş, "Ülkemizde Uğur Mondial olarak bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak istiyoruz. Bunun için hedefimizde 'her eve bir bisiklet' olmasını istiyoruz. Avrupa ülkelerinde makam ve kariyer sahibi insanlar işlerine evlerinden bisikletle gidip geliyor. 16 milyon nüfuslu Hollanda'da 18 milyon bisiklet var. Ülkemizde çevre kirliliğinin önüne geçmenin yolu da bisiklet kullanımının yaygınlaştırmaktan geçiyor. Avrupa ülkelerine göre ülkemizde bisiklet kullanımı çok düşük. Tanıtım reklamlarımız ve değişik etkinliklerimizle ülke çapında bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak istiyoruz." diye konuştu.

Uğur Mondial Bisiklet Satış Genel Sorumlu Müdürü Fatik Takmaklı, önümüzdeki yıllardan itibaren Avrupa ülkelerine de bisiklet ihracı yapacaklarını söyledi. Fabrikalarında 40 özel tasarımlı bisiklet üretimi yaptıklarını belirten Takmaklı, model tasarımlarını genişlettiklerini dağ, yol, velodrom ve üst kalite bisiklet üretimine başladıklarını kaydetti. Avrupa ülkelerinde genelde ulaşımın bisikletle yapıldığına dikkat çeken Takmaklı, her eve bisiklet kampanyasıyla ülke içinde 7'de 70'e bisiklet sporunu yaygınlaştırmak istediklerini söyledi. Takmaklı, "Ülkemizde maalesef Avrupa ülkelerine göre bisiklet kullanımı yaygın değil. Avrupa ülkelerinde bisiklet kullanımı çok aktif. İnsanların çoğu işlerine bisikletle gelip gidiyor. Avrupa insanında bisiklet kullanımı yaşam kültürü olmuş. Bisiklet bir yerden bir yere ulaşmada en çevreci araç." diye konuştu.

Takmaklı, yerel yönetimlerin bisiklet yolu yapımına önem vermesiyle bisiklet sporunun daha da yaygınlaşacağına inandığını kaydetti. Bisiklet satımının Avrupa ülkelerine göre düşük olduğunu, bütün firmaların 1 milyon bisiklet sattığının altını çizen Takmaklı, 16 milyon nüfuslu Hollanda'da 18 milyon bisikletin bulunmasını buna en güzel gösterge olduğunu dile getirdi.

Uğur Mondial Motosiklet Satış Genel Müdürü Faysal Takmaklı, fabrikalarında günlük 900 motosiklet ürettiklerini, TUİK verilerine göre son 5 yıldır en fazla motor satışının Mondial motorları olduğunu kaydetti.