31 Ekim KPSS 2010 Sınavı soruları ve cevapları - KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM KPSS 2010 Eğitim Bilimleri soruları ve cevapları tarihte bir ilk olarak aynı gün yayınlandı. ÖSYM KPSS Eğitim Bilimleri soruları ve cevaplarına sitemizden bakabilirsiniz. ÖSYM 2010 KPSS soruları ve cevapları ÖSYM ile eş zamanlı olarak sitemizde.

31 Ekim KPSS 2010 Sınavı soruları ve cevapları - KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?
KPSS sınavı öğretmen adayı 294 bin 909 adayı için hayati önem taşıyor.KPSS'de soruların sızdırıldığı gerekçesiyle iptal edilerek, yeniden düzenlenen Eğitim Bilimleri Sınavı bugün yapıldı. İlk kez bazı adaylar türbanıyla sınava girdi.Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) düzenlenen sınav, Türkiye'de 81 il merkezinde ve KKTC'de Lefkoşa'da yapıldı.Toplam 931 binadaki 12 bin 647 salonda gerçekleştirilen sınava öğretmen adayı 294 bin 909 kişi katılıyor. Sınavda emniyet görevlileri hariç 40 bin 800 ÖSYM görevlisi çalıştı.

Sınavda adaylara 120 soru sorulacak ve 150 dakika süre verildi.İptal edilen KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı'nda 100 ve üstünde doğru yanıt vererek yüksek puan alan adaylar, daha önce sınava girdikleri illerden farklı illerde sınava katıldı.ÖSYM, bu sınavda olağanüstü güvenlik önlemleri aldı. Adaylar, sınav binalarına alınırken üstleri polisler tarafından elle ve detektörle arandı. Adayların saatlerinden yüzüklerine, kolyelerinden tokalarına her türlü aksesuarları çıkartırılarak, yanlarında hiçbir eşyayla sınav binalarına girmelerine izin verilmedi.Başörtülü adaylar da üstleri detektörle aranarak, sınav salonlarına alındı.

31 EKİM KPSS SINAV SONUÇLARI 10 GÜN İÇİNDE AÇIKLANACAK

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, dün yapılan KPSS Eğitim Bilimleri sonuçlarının 10 gün içinde açıklanacağını söyledi. Kızılcahamam Asya Termal Oteli'nde düzenlenen Milli Eğitim Şurası'na katılan YÖK Başkanı Özcan, gazetecilerin KPSS ile ilgili sorularını cevaplandırdı. Sınavın nasıl geçtiğinin ve sonuçlarının ne zaman açıklanacağının sorulması üzerine Özcan, "Çok güzel geçti, sonuçlar 10 gün içinde açıklanacak" dedi.

ÖSYM KPSS Eğitim Bilimleri sınav sorularını ve cevaplarını açıkladığı andan itibaren ÖSYM KPSS Eğitim Bilimleri Sınav sorularına ve cevaplarına bu sayfadan ulaşabilirsiniz.

31 Ekim KPSS 2010 Sınavı soruları ve cevapları - KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?    31 EKİM KPSS SORULARI VE CEVAPLARI AÇIKLANDI !!!

31 Ekim KPSS 2010 Sınavı soruları ve cevapları - KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?  31 EKİM 2010 KPSS EĞİTİM BİLİMLERİ SORULARI VE CEVAPLARI

31 Ekim KPSS 2010 Sınavı soruları ve cevapları - KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS EĞİTİM BİLİMLERİ SINAVI İLE İLGİLİ VİDEO HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

31 Ekim KPSS 2010 Sınavı soruları ve cevapları - KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?  10 TEMMUZ 2010'DA YAPILAN KPSS NEDEN İPTAL EDİLDİ?

KPSS EĞİTİM BİLİMLERİ SINAVI SONA ERDİ

Türkiye'de 81 il merkezinde ve KKTC'de Lefkoşa'da, olağanüstü güvenlik önlemleri altında yapılan sınava, öğretmen adayı 294 bin 909 aday katıldı.Polisler hariç toplam 40 bin 800 ÖSYM görevlisinin gözetimi altında geçen sınavda, adaylara 120 soru yöneltilerek 150 dakika süre verildi.Adaylara sınavda Gelişim Psikolojisi, Öğrenme Psikolojisi, Ölçme ve Değerlendirme, Program Geliştirme, Öğretim Metotları ve Rehberlik konularında sorular yöneltildi.

Sınav başlamadan önce emniyet görevlileri tarafından kimlik ve güvenlik kontrolleri yapılarak binalara alınan adaylara, sınav süresince yeni belirlenen kurallar uygulandı.Adayların üzerleri, cep telefonu, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth ve benzeri cihazlara karşı hem elle, hem de dedektörle tek tek arandı.Adaylar ayrıca saç tokalarından metal paraya kadar aranarak, aksesuar veya araç gereçle sınava girmelerine izin verilmedi.Başörtülü adaylar da üstleri detektörle aranarak, sınav salonlarına alındı.Adaylara, kalem, silgi, kalemtıraş, su, şeker ve peçete, ÖSYM tarafından dağıtıldı.Birkaç yıl önce başlatılan sınav esnasında tuvalete gidebilme izni, KPSS'de soruların sızdırıldığı iddiaları nedeniyle kaldırıldığı için, sağlık raporu bulunanlar hariç adaylara sınav sırasında tuvalete gitme izni verilmedi.Sınav sonuçları, adayların adreslerine sınav sonuç belgesiyle bildirilecek. Bu belgede adayların teste verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSSP10 puanı yer alacak. Adaylar ayrıca sınav sonuçlarını internet yoluyla da öğrenebilecek.

"ÖSYM'NİN VERDİĞİ KALEMLER KALİTESİZ BULUNDU"

Sınavın bitimine son 15 dakika kala öğretmen adaylarının çıkışına izin verilmedi. Adayların çoğu sınav süresini sonuna kadar kullanarak dışarı çıkmadı. Öğretmen adayları sınav sonunda yaptıkları açıklamada sınavın tekrarlanmasının kendileri için bir avantaj oldukları ve daha iyi hazırlandıklarını ifade ettiler. Bazı adaylar ise, sınavın tekrarlanmasının iyi olmadığını ve soruların zorlaştırıldığını söylediler. Kopya iddiaları nedeniyle KPSS Eğitim Bilimleri Sınavında adaylar ÖSYM tarafından masaların üzerine poşet içerisine bırakılan kalem ve diğer sınav gereçlerini kullanmak zorunda kaldılar. Adaylar, ÖSYM tarafından verilen kalemlerin çok kalitesiz olduğunu ve uygulamayı komik bulduklarını ifade ettiler.

"SINAV SONRASI EMANET TELAŞI"

Sınava girerken yanlarında getirdikleri bütün malzemeleri dışarıda hiç tanımadıkları kişilere veren öğretmen adayları sınav çıkışında da verdikleri emanetçileri bulmak için sınav bahçesinde dolaştılar. Sınava giren öğretmen adayı yeğenini kampüs içerisinde bekleyen Rabia Gündoğan adlı bir kişi de adayların kendisine emanet ettiği anahtar, para ve takıları sınav bitimine kadar sakladı. Gündoğdu sınav bitiminde giriş kapısına giderek adayların emanetlerini teslim etti. Öte yandan, Yenimahallede sınava giren bir öğretmen adayı kimliğinden şüphenilmesi üzerine polis ekipleri tarafından Yenimahalle İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. 

ÖSYM'DEN KINAMA

10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Sınavının iptal edilen kısmı olan KPSS-Eğitim Bilimleri sınavı 31 Ekim 2010 Pazar günü 81 il ve Lefkoşa’da 290 binden fazla adayın katılımı ile tekrarlanmıştır.  ÖSYM tarafından 5 Ekim 2010 tarihinde ve sonrasında kamuoyuna duyurulan sınav güvenlik tedbirleri bu sınavda da başarı ile uygulanmıştır.Ülkemizde sosyal barış ve adalet duygusunu zedeleme boyutunda olan bir sahtecilik nedeniyle çoğunluğu teşkil eden dürüst adaylarımızın yaşadıkları sıkıntılardan büyük üzüntü duyuyor, hesaplanamaz manevi maliyeti yanında, toplam maddi maliyeti yaklaşık 8 Milyon TL’yi geçen bu sınavın tekrarlanmasına sebep olanları şiddetle kınıyoruz.

Yaşanan tüm sıkıntılara rağmen alınan güvenlik tedbirlerini tam olarak uygulayan ÖSYM personeline, sınavın sağlıklı bir şekilde yürütülmesine yardımcı olan sınav görevlilerine, emniyet güçlerimize ve güvenlik tedbirlerine titizlikle riayet ederek sınava giren adaylara teşekkür ediyoruz.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

Şüpheli adaylar için özel inceleme

İptal edilen sınavda 117 doğru 3 yanlış yapan adaylardan İ.A. “Başarımı tekrarlayacağıma inanıyorum. Ama psikolojim bozuldu” dedi. Öte yandan sınav evrakları polis ve özel güvenlik denetiminde ÖSYM’ye ulaştırılacak. ÖSYM, tüm evrakların gelmesinin ardından iptal edilen sınavda 100 net ve üzeri yapan 7 bin adayın cevap kâğıtlarını ayrı bir değerlendirmeye alacak. Söz konusu adayların soru kitapçıkları da incelenecek. İncelemede, önceki sınava göre doğru sayısında ciddi farklar olan adaylar “şüpheli” olarak savcılığa bildirilecek. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nda yürütülen KPSS soruşturması kapsamında iptal edilen sınavdaki soru ve cevap kâğıtları ile dün yapılan sınavdaki kâğıtlar arasında karşılaştırma yapılabilecek. İptal edilen sınavda bazı kitapçıkların ÖSYM’de değiştirildiği iddiasını da soruşturan savcılık, kağıtların değiştirilip değiştirilmediğini belirleyebilecek. Bazı adayların el yazıları savcılık tarafından incelenebilecek.