Kore Gazisi Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kore Savaşında iki buçuk yıl kendinden haber alınamayan Sadık Siğinç, son 3 aydır hastanede akciğer yetmezliği nedeniyle tedavi görüyordu. Sadık Siğinç (79), Antalya'da son yolculuğuna uğurlandı.

Kore Gazisi Son Yolculuğuna Uğurlandı
Kore Savaşına eşi Nafiye Siğinç'a haber vermeden giden ve orada 'keşif çavuşu' olarak görev yapan Kore Gazisi Sadık Siğinç, Antalya'da askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı. Savaşta yaralanıp Tokyo Hastanesi'ne götürülen ve düşen künyesini bulan arkadaşlarının şehit olduğunu sandığı, radyodan adının şehitler arasında sayılmasıyla ailesinin yasa bürünen Sadık Siğinç, sonra geri dönmüştü. Siğinç, yaklaşık 3 aydır tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
Kore Cumhurbaşkanı'ndan da 'onur belgesi' alan 5 çocuk 11 torun sahibi Sadık Siğinç'in cenazesi, Muratpaşa Cami avlusuna getirildi. Buradaki törene eşi Nafiye Siğinç, 5 çocuğu ve madalyasını taşıyan torunu Derin Topdemir'in yanı sıra Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen de katıldı.
Törende gazinin fotoğrafını öpen 60 yıllık hayat arkadaşı Nafiye Siğinç ayakta güçlükle durdu. Siğinç'in cenazesi, ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Uncalı Kent Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze töreninde zor konuşan kızı Güldal Siğinç, "Ne diyeyim ki. Herkes sağolsun. Toprağı bol olsun. En güzel şekilde uğurlamaya çalışıyoruz. Çok üzgünüm" dedi.