Bahçeli ülkücüleri uyandı: Provokasyona gelmeyin

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Dumlupınar Üniversitesi'nde Hasan Şimşek isimli ülkücü öğrencinin ' dağdaki eşkıyanın üniversitedeki uzantısı olan katiller tarafından hunharca katledildiği'ni belirtti. Bahçeli, 'Karşılıklı tartışma, atışma ve kaba kuvveti teşvik edecek her türlü ortamdan mutlaka uzak durulacak, provokasyonlara gelinmeyecek, ...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Dumlupınar Üniversitesi'nde Hasan Şimşek isimli ülkücü öğrencinin ' dağdaki eşkıyanın üniversitedeki uzantısı olan katiller tarafından hunharca katledildiği'ni belirtti. Bahçeli, 'Karşılıklı tartışma, atışma ve kaba kuvveti teşvik edecek her türlü ortamdan mutlaka uzak durulacak, provokasyonlara gelinmeyecek, güvenlik görevlilerinin harekete geçmesi sabırla beklenecek ve teşvik edilecektir" talimatı verdi.

 ANKARA/ANKA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kurban bayramı nedeniyle teşkilatlarına gönderdiği genelgede, AKP’nin Türkiye’yi çok tehlikeli ve sonuçları açısından ağır olacak bir uçuruma doğru ilerlettiğini savundu. Gün geçtikçe ‘biz ve öteki’ şablonunun gittikçe keskinleştiğini, çatışma, kavga riskinin kuvvetlendiğini belirten Bahçeli, AKP hükümetinin ‘demokratik açılım projesi’nin milletin bin yıllık kardeşliğini bozmak isteyenlere derin ve geniş bir alan açtığını söyledi.

-"DAĞDAKİ EŞKİYANIN UZANTISI OLAN KATİLLERCE KATLEDİLDİ"-
Bahçeli Dumlupınar Üniversitesi’ndeki olayı hatırlatarak şunları söyledi: "Barıştan, insan haklarından, özgürlükten ve adaletten bahsederek ellerinden kan damlayan bölücü mihraklar, yıkım projesinin kendilerine sunduğu iğrenç imkanları sonuna kadar kullanmaya başlamışlar ve cinayetlerine her ortamda devam etmişlerdir. Bu kapsamda, Dumlupınar Üniversitesi’nde yaşanan son insanlık dışı hadise ülkemizin nereye sürüklendiğinin apaçık bir göstergesi olmuştur. Vatanını ve milletini canından aziz bilen Hasan Şimşek isimli Ülkücü öğrencimiz, dağdaki eşkıyanın üniversitedeki uzantısı olan katiller tarafından hunharca katledilmiştir. Bu vesileyle Ülkücü kardeşimize Cenab-ı Allahtan rahmet, ailesine, yakınlarına, camiamıza ve milletimize başsağlığı dilerim. Söz konusu acı olay, Türkiye’nin daha fazla özgürlük ve ileri demokrasi sözleriyle geldiği kanlı tablonun son örneğini teşkil etmiştir. Eğer yıkım projesinin sürdürülmesinde daha fazla ısrar edilirse, bölücü hainler tarafından sistematik ve planlı seri cinayetler her tarafa sıçratılacak ve kanlı bir iç hesaplaşmanın kapıları ardına kadar aralanacaktır."

-"MİLLET VE DEVLET BEKASINA SAHİP ÇIKILMALI"-
‘AKP ile PKK arasında süren müzakere ve mütareke sürecinin canileri aklayacağını, İmralı canisinin salıverilmesinin şartlarını teker teker olgunlaştıracağı’nı savunan Bahçeli, gelinen aşamada hükümetin, PKK’ya teslim olduğunu da kaydetti. Türklük bilincinin bu iktidar zamanında hor görüldüğünü ve zayıflatıldığını söyleyen Bahçeli "Her şeyi gösteriş uğruna feda eden Başbakan Erdoğan, Türk milletinin kendi etrafında halkalanmış koruyucu düzeneklerini bir bir yıkmaktan hicap duymamış, bunu da süslü sözlerle ve gerçek niyetlerini gizleyerek yapmaktan sakınmamıştır. Bölücülüğün itibar ve değer kazandığı bugünkü ortamda, millet ve devlet bekasına her zamankinden daha fazla sahip çıkılması bir mecburiyet haline gelmiştir" dedi.

-TEŞKİLATA TALİMATLAR-
‘AKP iktidarının daha fazla nifak saçmaması için milliyetçi-ülkücü vatanseverlerin güç birliği’ yapmasının artık kaçınılmaz olduğunu da vurgulayan Bahçeli, 31 Ekim’de Ankara’da yapılan ‘Millet ve Devlet Bekası İçin Güç Birliği’ toplantısını hatırlattı. Bahçeli teşkilatlara ve partililere talimatlarını şöyle sıraladı:

"-Vatanımızın her yöresinde; milletimizin ve devletimizin kalıcılığına ve ebediliğine kendini adamış, buna inanmış ve var gücüyle mücadele etmeye niyetli tüm vatanseverlere ulaşılacak, partimizin düşünceleri berrak bir şekilde aktarılacak, güç birliği yapmak için milli çağrımız tekrarlanacaktır.
-Türkiye’nin hali hazırdaki siyasi, sosyal ve ekonomik durumu; milliyetçi ve Ülkücülerin ön şartsız bir araya gelmelerini gerektirmektedir. Bu itibarla; var olan kırgınlıklar, küskünlükler, dargınlıklar bir tarafa bırakılmalı ve Türkiye’ye sahip çıkmak için üç hilalin altında toplanılmalıdır.
-Gelişmeler, toplumsal gerilim ve kaos emarelerinin yoğunlaştığını göstermektedir.
Her ne sebeple olursa olsun, hiçbir milliyetçi-Ülkücü dava arkadaşım gerilimin ve çatışmanın tarafı olmayacak, kardeş kanının akmasını isteyen mihrakların oyunlarına gelmeyeceklerdir. Karşılıklı tartışma, atışma ve kaba kuvveti teşvik edecek her türlü ortamdan mutlaka uzak durulacak, provokasyonlara gelinmeyecek, güvenlik görevlilerinin harekete geçmesi sabırla beklenecek ve teşvik edilecektir.
-Partimize yönelen saldırıların özünde; etkinliği ve siyasi gücü zayıflatılmış, aynı zamanda Meclis dışında bırakılmış bir MHP özlemi bulunmaktadır. Bu itibarla, olumsuz propaganda, haber ve yorumlara itibar edilemeyecek, mahalli düzeydeki ithamlara ise anında cevap verilerek Genel Merkez bilgilendirilecektir.
-Milliyetçi Hareket Partisi 2011 yılında yapılacak seçimlere çok iddialı bir şekilde hazırlanmaktadır. Seçimlere kadar her teşkilatımız faaliyet raporlarını bugünden başlayarak planlayacak ve sonuçlarını, hangi çalışmaların yapıldığını ana başlıklar halinde ve bir rapor formatında aylık olarak ‘Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na bildireceklerdir."