Katmerciler Borsaya 'Merhaba' Dedi

Yüzde 24'ünü halka açan Katmerciler hisse senetleri bugün düzenlenen törenle İMKB İkinci Ulusal Pazar'da 6 lira baz fiyat ve 75 milyon lira piyasa değeriyle işlem görmeye başladı.

Halka arzı tamamlayan Katmerciler, bugün düzenlenen törenle açılış gongunu çalarak, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem görmeye başladı. Katmerciler hisselerinin ilk işlem gününe yönelik düzenlenen törende "Açılış Gongu"nu İMKB Başkanı Hüseyin Erkan ile Katmerciler Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Katmerci, Katmerciler Yönetim Kurulu Üyesi Furkan Katmerci ve Deniz Yatırım'dan Murahhas Aza Cafer Bakırhan birlikte çaldı.
Geçtiğimiz hafta gerçekleşen talep toplamada, halka arzın üç katı talep toplama başarısını gösteren ve yüzde 24'ünü halka açan Katmerciler'in halka arzı, Bonus Hisse ve Geri Alım Garantisi teşvikleriyle de adından söz ettiren ve ilgi çeken bir halka arz oldu.
Halka arza sunulan toplam 3 milyon adet hisseye karşılık yurt içi bireysel yatırımcılardan 8,05 milyon adet, yurt içi kurumsal yatırımcılardan 1,08 milyon adet, Katmerciler Grubu çalışanlarından 157 bin adet olmak üzere toplam 9,29 milyon adet talep toplandı. Halka arzın planlandığı şekilde yüzde 85'i yurt içi bireysel yatırımcılara, yüzde 10'u yurt içi kurumsal yatırımcılara, yüzde 5'i ise Katmerciler Grubu çalışanlarına satıldı.
Halka arz sonuçlarına göre toplam 3 bin 122 yatırımcı arza katıldı. Üç katını aşan talep nedeniyle Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar'ın talepleri yaklaşık yüzde 32 oranında karşılanabildi.
Katmerciler halka arzında DenizYatırım tarafından oluşturulan "Yatırımcı Koruma ve Ödüllendirme Programı"yla da bir ilke imza atılırken, Bonus Hisse ve Geri Alım Garantisi teşvikleriyle de adından söz ettiren ve ilgi çeken bir halka arz oldu. Sadece halka arza katılan yatırımcılar için geçerli olan teşvik sistemine göre, halka arzdan alınan hisseleri 90 gün süreyle hesabında tutan yatırımcılara, Geri Alım Garantisi ya da yüzde 5 Bonus Hisse teşvikleri uygulanacak.
Katmerciler'in Gong Töreni'nde konuşan İMKB Başkanı Hüseyin Erkan, 2010 yılında 18 şirketi halka arz ettiklerini belirterek yıl sonuna kadar bu rakamı 25'e çıkarmayı planladıklarını söyledi. 18 şirketin 1.9 milyar lira, tahvil ve bonoda ise 740 milyon lira halka arzın gerçekleştirildiğini söyleyen Erkan, toplamda ise 2.7 milyar lira arz gelirine ulaşıldığını belirtti.
İMKB'deki ilk işlem gününe yönelik düzenlenen gong töreninde bir konuşma yapan Katmerciler Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Katmerci, araç üstü ekipman sektörünün önde gelen şirketi olarak, sağlıklı, kârlı, istikrarlı ve yüksek bir büyüme trendiyle kendi alanında en büyük ihracatçı şirket haline geldiklerini belirterek, şunları söyledi:
"25 yıllık tarihimizde bir dönüm noktasındayız. Şirketimiz için bugün, çok özel bir gün. Halka açılmayı sadece kaynak temini ve bir finansman modeli olarak görmedik. Şirketi geleceğe taşımada kurumsallaşmaya katkı sağlayacak, bu yönde bizleri disipline edecek yeni bir yapılanmanın itici gücü olarak değerlendirdik. Kurumsal yönetim anlayışıyla yönetilen, yatırımcılarıyla birlikte büyüyen, yatırımcılarıyla birlikte kazanan ve kazancını yatırımcılarıyla paylaşan bir şirket haline gelebilme doğrultusunda dev
bir adım atarak, bugün sizlerin huzuruna geldik. Bu kararı almamızda, İMKB ve SPK Başkanlarımızın liderliğinde başlatılan ve özellikle bizim gibi şirketleri halka açılmaya teşvik eden 'Halka Arz Seferberliğinin' belirgin etkisi olduğunu, bu seferberlik rüzgarına bizim de kapıldığımızı söylemek isterim."
Katmerciler halka arzının, seferberlik çalışmalarına da katkı sağlamasını, benzer şirketlere de örnek olmasını arzu ettiğini söyleyen Katmerci, "Hedefimiz; yeni ortaklarımızla birlikte ve onlardan aldığımız güçle, sağlıklı, istikrarlı ve hızlı büyümemizi devam ettirmek, kendi sektörümüzde bölgesel bir marka haline gelebilme yönündeki çabalarımızı hızlandırmak, daha çok kazanmak ve ortaklarımıza daha çok kazandırmak olacak" dedi.
Katmerciler'in kasasına bu halka arzla birlikte 9 milyon lira girmiş oldu. Daha önce de açıklandığı üzere, Katmerciler halka arzından elde edilecek gelir, şirketin planlanmış olan yeni yatırımlarının ve büyümenin finansmanında kullanılacak.