Bir çocuğun ölümüne yol açan patlayıcının cinsi araştırılıyor

Şırnak'ın İdil ilçesi Sırt köyüne bağlı Aslantepe mezrasında Rojivan İdem'in (4) ölümüne yol açan cismin tespit edilmesine çalışılıyor. Patlamaya bir

Şırnak'ın İdil ilçesi Sırt köyüne bağlı Aslantepe mezrasında Rojivan İdem'in (4) ölümüne yol açan cismin tespit edilmesine çalışılıyor. Patlamaya bir el bombasının yol açmış olabileceği belirtiliyor.

Olay, 1990'lı yıllarda terör olayları nedeniyle boşaltılan mezrada öğlen saatlerinde meydana geldi. Uzun yıllar askeri birliklerin kullandığı mezraya yaklaşık 2 yıl önce iki aile dönüş yaptı. Gönüllü köy korucusu olduğu belirtilen Abdulgafur İdem'in çocukları Rujivan ile Beşir, evlerinin bahçesinde oynarken bir cisim gördü. Rujivan buldukları cismi kurcalarken şiddetli bir patlama meydana geldi. Ağır yaralanan 2 kardeş, ailesi tarafından Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak elleri ve bacaklarında ciddi yaralanmalar meydana gelen kız çocuğu hayatını kaybetti. Kardeşi Beşir ise askeri helikopterle Diyarbakır'a kaldırıldı.

Patlamanın ardından savcı ve jandarma olay yerine giderek detaylı bir inceleme yaptı. Patlamaya bir el bombasının neden olabileceği üzerinde duruluyor. Patlayan cismin, askeri birliklerden mi kaldığı, gönüllü köy korucusuna mı ait olduğu araştırılıyor.