Atatürk'ün manevi kızı: Atatürk hiç ölmedi ki

Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe, Atatürk'ün hiç ölmediğini, hep yaşadığını söyledi. Adatepe, "Atatürk Türk milletinin kalbinde yaşıyor ve hep yaşa

Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe, Atatürk'ün hiç ölmediğini, hep yaşadığını söyledi. Adatepe, "Atatürk Türk milletinin kalbinde yaşıyor ve hep yaşayacak." dedi.

Dolmabahçe Sarayı'ndaki anma töreninden sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe, Atatürk'ün hiç ölmediğini ifade etti. Adatepe, "Ben Atatürk'ü kaybettik demiyorum. O hep yaşıyor. Türk milletinin kalbinde yaşıyor ve hep yaşayacak. O'nu biz yaşatacağız. Gençlik yaşatacak. Dolmabahçe'deki o günlerin hepsi gözümün önünden geçti. Çocukluk günlerim bu sarayda geçti, onları unutamıyorum. Allah milletimize her zaman iyilik versin ve medeniyete doğru adımlar artırsın diye temennide bulunuyorum." şeklinde konuştu.

Atatürk'ü babası gibi sevdiğini belirten Adatepe konuşmasını şöyle sürdürdü: "Onun yanında iken onu bir baba gibi seviyordum. Okula başlamadan önce onun büyüklüğünü bilmiyordum. Okula başladıktan sonra onun büyüklüğünü anladım. Ve işte o zaman dedim ki; Atatürk hiç ölmeyecek. Çünkü Atatürk demiş ki 'Benim yüzümü görmek mühim değil. Benim fikirlerime sahip olun.' Onun için Türk gençliğine şunu diyorum. Atatürk'ün cumhuriyetine, ilkelerine sahip olun. Sahip olacaklarına inanıyorum. O zaman o hiç ölmeyecek hep yaşayacak."