Üniversite öğrencileri uygulama atölyesinde yıllık 3 milyon liralık üretim yapıyor

Konya Selçuk Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu bünyesindeki eğitim atölyelerinde yıllık 3 milyon girdi sağlanıyor. Her yıl 250 bin TL'n

Konya Selçuk Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu bünyesindeki eğitim atölyelerinde yıllık 3 milyon girdi sağlanıyor. Her yıl 250 bin TL'nin üzerinde kâr elde eden 23 atölyede 3bin 500 üniversite öğrencisi pratik eğitim yapıyor. Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, TÜBİTAK, Konya, Karabük, Niğde, Karaman gibi birçok üniversitenin yanı sıra önemli kuruluşların mobilya ve matbaa ihtiyaçlarını karşıladıklarını söylüyor.

Selçuk Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu, atölyeleri adeta bir fabrika gibi çalışıyor. Okul bünyesindeki 23 atölyede hem öğrenciler deneyim kazanıyor hem de üniversite ve resmi kurumların mobilya ihtiyacı karşılanıyor. Yıllık 3 milyon TL tutarında girdi sağlayan atölyelerde 3 bin 500 öğrenci de staj yapıyor. Atölyelerin karı ise yıllık 250 bin TL'yi geçiyor. Elde edilen gelirler ise laboratuvar ve bilişim yatırımları olarak tekrar üniversiteye dönüyor.

Atölyelerin büyük bir boşluğu doldurduğunu dile getiren Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, piyasanın çok daha altında maliyetlere üretim yapıldığını belirtti.

Rektör Okudan, şu bilgileri verdi: "Selçuk Üniversitesi bugün 20 fakülte, 22 meslek yüksekokulu, 27 uygulama ve araştırma merkezi ile 80 binin üzerinde öğrencisi bulunan büyük bir eğitim yuvası. Böylesine büyük bir üniversitenin ihtiyaçlarının tamamını dışarıdan almak yerine kurduğumuz atölyelerde daha düşük maliyetlerde üretiyoruz. Sadece bununla yetinmedik. Birçok üniversite ve kamu kuruluşu ile özel sektörden de talepler geliyor. Onların ihtiyaçlarını da bu atölyelerde yapma imkânına sahibiz. Elde edilen gelirle yeni laboratuvar ve bilişim atölyelerine harcıyoruz. Staj yapan öğrencilerimiz hem mesleki deneyim kazanıyor hem de harçlıklarını çıkartıyor."

KIZLAR DA ERKEK ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE MOBİLYA ÜRETİYOR

Atölyelerde staj yapan erkek öğrenciler ile birlikte çok sayıda kız öğrenci de bulunuyor. Rektör Okudan, uygulamalı derslerde öğrencilerin üretim atölyelerinde pratik yaptığını aktardı. Erkek öğrencilerle birlikte çalışan kızların da çok başarılı olduğunu kaydeden Okudan, şunları dile getirdi. "Öğrencilerimiz arasında tatlı bir rekabet de var. Kızlarımızın bazıları erkek öğrenciler kadar mobilya işinden anlıyor. Okuldan mezun olduktan sonra sektörde çok rahat iş bulma imkânı elde ediyorlar. Okurken işi öğrenmiş oluyorlar."