Turkcell, Trabzon'da Sosyal Sorumluluk Ve Kurumsal Projelerini Anlattı

Turkcell, Trabzon'da sosyal sorumluluk ve kurumsal projelerini Süleyman Restoran'da düzenlediği yemekle basına tanıttı.

Kurumsal İletişim ve Basınla İlişkiler görevlisi Selin Aksalur, Turkcell'in projeleri hakkında bilgi verirken, Turkcell'in sosyal sorumluluk projelerinin birinci yılını geride bıraktığını kaydetti.
Trabzon'da Turkcell 3G mobil internetin, Avrupa'ya oranla daha hızlı olduğunu ifade eden Aksalur "Türk ve Avrupalı operatörlerin müşterilerine sunduğu 3G mobil internet hızlarını kıyaslayan bağımsız ölçüm ve değerlendirme firması IRIS Telekom yaptığı ölçümlerle Turkcell müşterilerinin en hızlı 3G servisinden faydalandığını tescilledi. Nisan ve Mayıs aylarında Paris, Berlin, Londra, İstanbul, Diyarbakır ve Trabzon'da yapılan durağan ve hareketli testlerde Turkcell, hem Türk hem de Avrupalı rakiplerine kıyasla 'Ortalama Mobil İnternet Hızında' bütün operatörler arasında birinci sıraya yerleşti. Böylece Turkcell, Avrupa'nın önde gelen ülkelerinde ve Türkiye'de faaliyet gösteren toplam 15 operatörden daha hızlı mobil interneti müşterilerine sunduğunu tescilledi" dedi.
Trabzonlu 4 kardelenin daha üniversiteyi kazandığını kaydeden Aksalur, "Turkcell ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, ailelerinin ekonomik yetersizliği nedeniyle öğrenimlerine devam edemeyen kız çocuklarına, eğitimde fırsat eşitliği sağlanması, meslek sahibi, ufku açık bireyler haline gelmeleri amacıyla 10 yıldır Kardelenler projesini yürütüyor. Proje kapsamında 4 Trabzonlu Kardelen daha bu sene üniversiteli oldu. Böylece Trabzonlu üniversiteli Kardelen sayısı 31'e yükselmiş oldu. Proje kapsamında 2000 yılından bu yana yaklaşık 20 bin kız öğrenciye burs verildi. 9 bin 634 öğrenci liseden mezun oldu, 3 bin 437 öğrenci üniversiteyi kazandı ve 976 öğrenci de üniversiteden mezun oldu" bilgisini verdi.
Devlet Su İşleri 22. Bölge Müdürlüğü su taşkınlarını Turkcell ile önceden belirlediğini ifade eden Aksalur "Devlet Su İşleri, 28 noktada dere yataklarında su seviyelerini limnigrafla Turkcell data hattı kullanarak ölçüm yapıyor. Bu sistem sayesinde su taşkınlarını önceden tespit ediliyor, ilgili birimler uyarılıyor. Mini bilgisayar özelliğinde olan elektronik limnigraflar, su seviye ölçümlerini otomatik olarak hafızasına kayıt ediyor. Hafızasında depolanan bilgiler istenildiğinde bilgisayara transfer ediliyor. Bu sayede veriler tablolar ve grafik halinde değerlendirilebiliyor" diye konuştu.