Beraberlik Sivas'ı da Gaziantep'i de mutlu etmedi

Gaziantepspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Sivasspor deplasmanında 1 puan aldıkları için mutlu olduklarını söyledi. Sivasspor Teknik Direktörü Mes

Gaziantepspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Sivasspor deplasmanında 1 puan aldıkları için mutlu olduklarını söyledi. Sivasspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal da, kendi evlerinde geriden gelerek 1 puan aldıkları için iyi bir sonuç olduğunu ancak kendi evinde galip gelemedikleri için de üzüntülü olduklarını ifade etti.

Süper Toto Süper Lig'in 7. haftasında Sivas'ta karşı karşıya gelen Sivasspor ile Gaziantepspor 1-1 berabere kalarak 1'er puan aldı. Maç sonrası bir değerlendirme yapan konuk takım teknik direktörü Tolunay Kafkas, Sivas'ın kendileri için çok zor bir deplasman olduğunu söyledi. Bu zorlu deplasmanda aldıkları 1 puanın kendileri için önemli olduğunu ifade eden Kafkas, oyunun genelinde iyi oynayan tarafın kendileri olduğunu söyledi.

Kafkas, "15 dakikalık bir bölümde rakipten baskı yedik ve o dakikalarda da golü kalemizde gördük. Beraberlik golünden sonra da oyuna hakim olduk. Çok net gol pozisyonlarına girdik. Bu pozisyonları değerlendiremedik. Kazanabileceğimiz bir maçı berabere bitirdik. Kendi adımıza oyundan memnunuz ama geliştirmemiz gereken daha noktalar var. Zorlu deplasmandan alınan 1 puan Gaziantepspor'un hanesine yazılmıştır" diye konuştu.

Maç sırasında yedek kulübesinin arkasından kendisine yönelik edilen küfürleri de eleştiren Kafkas, "Bu küfürler de olmasa çok iyi olacak. Burası Atatürk'ün şehri. Zaten Sivasspor hak ettiği yere gelecektir" dedi.

Takımının golünü atan Gaziantepsporlu Julio Cesar da zor maç olduğunu ve kendilerinin biraz daha üstün oynadığını söyledi. Çok gol kaçırdıklarını ifade eden Cesar, "Maç öncesi Sivas'tan beraberlikle dönmek iyi bir sonuç sayılabilir. Ancak maç oynandıktan sonra bunu yenilgi gibi sayabiliriz. Yalçın Ayhan da, beyin kanaması geçiren ve hasta yatağında yatan başkanları İbrahim Kızıl'a galibiyet hediye etmek istediklerini ancak olmadığını söyledi.

SİVASSPOR CEPHESİ

Sivasspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal da, oynanan oyundan memnun olduğunu söyledi. Forvet hattında rakibin çok etkili olduğunu ve önce onları durdurmayı planladığını ifade eden Bakkal, bunu da başardıklarını kaydetti. Geriden gelip puan aldıkları için iyi sonuç olduğunu belirten Bakkal, "Ama içerde galip gelemediğimiz için üzüntülüyüz. Galip gelmek bize çok büyük avantaj sağlayacaktı" dedi. Özellikle Galatasaray galibiyetinden sonra taraftarın beklentisinin arttığını kaydeden Mesut Bakkal, o maçtan sonra aynı 11 ile sahaya çıkamadıklarını aktardı. Sakat ve cezalı futbolcuların çok oluşundan yakınan Bakkal, bunları mazeret olarak da görmediğini söyledi. Mesut Bakkal, Sivasspor'un iptal edilen golünün ise haksız olduğunu ve yüzde 100 gol sayılması gerektiğini dile getirdi. Hakemin yönetiminin sorulması üzerine de Bakkal, "Golümü vermedi, daha fazla bir şey yapamazdı zaten" dedi.

Sivasspor'un defans oyuncusu Hayrettin Yerlikaya da, kendisinin de içinde bulunduğu bir pozisyonda gol yediklerini hatırlatarak, herkesten özür diledi. Yerlikaya, bundan sonraki haftalarda daha iyi oynayarak hak ettikleri yere geleceklerini söyledi. Kaleci Ramoviç'in sakatlığı nedeniyle kaleyi koruyan Akın Vardar ise, kendi evlerinde berabere kaldıkları için üzüntülü olduklarını ifade etti.