Başbakan Erdoğan: Cumhuriyetimizin kuruluş hedefi olan ideale daha yakınız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'yi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetlerin ötesine taşımaya kararlı olduklarını beli

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'yi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetlerin ötesine taşımaya kararlı olduklarını belirterek, "Cumhuriyetimizin kuruluş ideali olan bu hedefe bugün çok daha yakınız." dedi.

Başbakan Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolasıyla yayınladığı mesajda, Cumhuriyetin ilan edilişinin 87. yıldönümünü büyük bir sevinç ve gururla kutladıklarına işaret etti. Erdoğan açıklamasında şöyle dedi: "Milletçe duygu birliğimizin büyük bir coşkuyla tezahür ettiği bugün, cumhuriyetimiz için ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür. Bugün, bizi biz yapan yüksek değerlerimizi daha gür sesle yüceltecek, geçmişte olduğu gibi bugün de tek yürek olarak haykıracak, el ele, gönül gönüle geleceğe daha bir güvenle bakacağız."

Erdoğan, anlamlı duruşlarıyla, kardeş kavgası çıkarmak için beyhude bir çaba içinde olan şer ve nifak odaklarına da bir kere daha en güzel cevabı vermiş olacaklarını ifade etti. Cumhuriyetin demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak ebediyen yaşayacağını vurgulayan Erdoğan, Türkiye'yi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetlerin ötesine taşımaya kararlı olduklarını kaydetti.

Cumhuriyetin kuruluş ideali olan hedeflerine daha yakın olduklarını işaret eden Erdoğan, mesajını şu sözlerle sürdürdü: "Cumhuriyetimizi bütün değer ve kurumlarıyla özümseyen aziz milletimiz, birik ve beraberlik içerisinde, Türkiye'yi çağdaş dünya devletleri içinde hak ettiği saygın konuma yükseltmek için gerekli olan iradeyi her zaman ortaya koymuştur. Etrafımızda yaşanan bütün olumsuz gelişmelere rağmen Türkiye Cumhuriyeti bugün, demokratik gelişme ve ekonomik kalkınmasını birlikte sağlayarak bölgesine istikrar ve refah ihraç eden bir ülke haline gelmiştir. Bunda, son yıllarda yakaladığımız siyasi ve ekonomik istikrarın, tam bir hukuk devleti olma yolunda atılan köklü adımların da büyük payı vardır. Milletçe, bu güven ve istikrar ortamını koruyarak birlik ve bütünlüğümüze, demokrasimize, barışımıza, kardeşliğimize sahip çıkmaya, Cumhuriyetimizin temel değerlerini her türlü sosyal ve siyasi tartışmanın üzerinde tutmaya devam edeceğiz. Bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor, tüm vatandaşlarımı sevgiyle selamlıyorum."