Kaymakam Damatlar, Dershane Yöneticileriyle Biraraya Geldi

Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, ilçede bulunan dershanelerin yöneticileri ile bir araya gelip, onlardan eğitime katkı sağlamaları için destek istedi.

Kaymakam Damatlar, Dershane Yöneticileriyle Biraraya Geldi
Kırsal kesimde bulunan köy okullarının tamamının Akıllı Tahta ve Projeksiyon cihazları ile donatıldığı ifade eden kaymakam Damatlar, dershanelerden yardımcı kitap ve testler konusunda yardım etmelerini istedi.
Öğretmen evi lokalinde düzenlediği sabah kahvaltısı ile dershane yöneticileri ile görüşme imkanı bulan Kaymakam Damatlar, "Silifke her zaman eğitimde birinci sıraları almış fakat son zamanlarda bir düşüş yaşandığı gözlenmiştir. Silifke'de eğitim seviyesini yükseltmek, öğrencilerimize fırsat eşitliği vermek için büyük bir kampanya başlattık. Bu kampanyamıza Silifke halkı ve Şehir dışında yaşayan Silifkeliler büyük katkılar sağladı. Hedeflediğimiz noktaları çoktan aştık" dedi.
Öğrencilerin sınavlara hazırlanabilmesi için test kitaplarına ve yardımcı kitaplara ihtiyacı olduğunu söyleyen Damatlar, "Şehir merkezinde bulunan öğrenciler dershanelerinizden faydalanmakta ve sınavlara istediği gibi hazırlanabilmektedir. Bizim amacımız köy okullarında okuyan maddi imkansızlıklar nedeni ile dershaneye gidemeyen ve test çözme alışkanlığı olmayan öğrencilerimize yardım etmektir. İnanıyorum ki sizlerin yapacağı yardımlarla öğrencilerimiz SBS sınavlarına ve üniversite sınavlarına daha iyi hazırlanacaklardır" diye konuştu.
Ova köylerindeki öğrencilere nazaran dağlık köylerdeki öğrencilerin daha başarılı olduğuna dikkat çeken Damatlar, "Ova köylerindeki öğrencilerimizin bir çoğu ders çalışmak yerine tarlalarda çalışmak zorunda kalıyor. Tüm ailelerden çocuklarının iyi bir eğitim almaları için tarlaya götürmemelerini rica ediyorum. Bu konuda Milli Eğitim müdürlüğümüze de çok iş düşüyor. Her hafta bu konuda araştırma yapmalarını istiyorum" dedi.
Öğrencilere fırsat eşitliği sağlamak için köy okullarına çeşitli kitap ve test yardımında bulunacaklarının taahhüdünü veren dershane yetkilileri yaptıkları açıklamada, "Silifke'de 10 tane dershane hizmet vermektedir. Oluşturulacak bir komite başkanlığında herkes belirlenecek bölgelere yardımlarda bulunabilir. Bu tür yardımları daha önceki yıllarda da yaptık. Ayrıca bir çok dershanemiz Türkiye geneli sınavlar yapmaktadır. Her sınavda belirli sayıda fazla test kitapçığı istenebilir ve bu testler köy okullarındaki öğrencilere dağıtılabilir" şeklinde konuştular.