Üskül: Hasta hakları insana verdiğimiz değerin bir ifadesi

AK Parti Mersin Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Prof. Dr. M. Zafer Üskül, "Hasta hakları, insana verdiğimiz değerin bi

AK Parti Mersin Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Prof. Dr. M. Zafer Üskül, "Hasta hakları, insana verdiğimiz değerin bir ifadesidir." dedi.

Hasta Hakları Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Üskül, Hasta Hakları Yönergesi'nin yürürlüğe girdiğini ve hasta hakları birimlerinin kurulduğunu hatırlatarak, "Türkiye'de Sağlıkta Dönüşüm Programı uygulamaya konularak, hastaların sağlık kurumlarında insan onuruna yakışır bir şekilde hizmet alması için tarihi bir adım atıldı." dedi.

AK Parti iktidarı olarak insan sağlığı ve hasta haklarını temel bir insan hakkı olarak benimsediklerini açıklayan Üskül, aynı zamanda sosyal devlet ilkesinden de hareketle, sağlık alanında yapılan kapsamlı yenilikler ve kamu harcamalarıyla, halkın hastane kapılarından dönmesi ya da hastanelerde rehin kalması gibi uygulamaların sona erdiğini ifade etti.

Üskül, "Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında 2002'de, Mersin kırsalında yaşayanların yüzde 63'ü 112 Acil Sağlık Hizmeti alırken, bugün 34 kara ambulansı ile ilimizin her köşesine bu hizmet ulaşıyor. AK Parti iktidarından önce Mersin'de mevcut 17 ambulansla yılda 11 binin altında vaka taşınırken, bugün taşınan acil hasta sayısı yılda yaklaşık 53 bini aştı." ifadesini kullandı.