Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü: Birim alanda daha fazla tarımsal ürün elde etmeliyiz

Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Şerafettin Çakal, birim alandan elde edilen tarımsal üretimi artırmak gerektiğini belirterek, çiftçi

Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Şerafettin Çakal, birim alandan elde edilen tarımsal üretimi artırmak gerektiğini belirterek, çiftçi eğitimlerinde buna önem verdiklerini söyledi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) ile Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB)'nin ortaklaşa düzenlediği 'Çiftçi Eğitim Programı'nın üçüncüsü Erzurum'da başladı.

Ziraat Odası'nın teşvikiyle programa katılan çiftçilere, Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü uzmanları tarafından enstitü toplantı salonunda eğitim veriliyor. Katılımın beklenenden az olduğu programda, eğitim sonrası çiftçilere sertifika verilecek.

Aziziye Ziraat Odası Başkanı Şahset Karaman, yaptığı konuşmada, nüfus artışına paralel olarak gıda ihtiyacının arttığını kaydetti. Karaman, bu nedenle az emekle çok iş yapılması noktasında çiftçi eğitimini önemsediklerini söyledi.

Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Şerafettin Çakal ise tarımın sadece Erzurum'u değil dünyayı ilgilendiren bir alan olduğuna dikkat çekti. Dünyayı bekleyen tehditlerden birinin de açlık olduğunu vurgulayan Çakal, "Açlık, enerji ve küresel ısınma, dünyayı bekleyen tehlikeler arasında yer alıyor. Artan nüfusun gıda ihtiyacını karşılamak için çiftçilik önemli bir yere sahip. Bu nedenle birim alanda elde edilen tarımsal ürünün artması gerekir. Bunu da gelişen teknoloji ve eğitimlerle sağlamak mümkün." dedi.