Aşut'a 'Yılın Verimli İşadamı' Ödülü

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Milli Prodüktivite Merkezi (MPM) tarafından, '2009 Yılının En Verimli İşvereni Ödülü'ne layık görüldü.

Aşut'a 'Yılın Verimli İşadamı' Ödülü
1988 yılından bu yana MPM tarafından seçilen; 'Verimli İşçi-İşveren, İşkadını ve İşadamları Ödülleri'nin, 2009 yılı sonuçları açıklandı. Buna göre MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşşut, 'Yılın Verimli İşadamı Ödülü'ne layık görüldü. Aşut, söz konusu ödülü aynı zamanda da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Hacısalihoğlu, Konya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Namık Köklüsoy ve Sakarya Akyazı Ziraat Odası Üyesi Sabahattin Mestan ile paylaştı.
MPM tarafından 22 yıldır verilen ödüllerin, bu yıl 2-5 Kasım 2010 tarihleri arasında Antalya'da gerçekleştirilecek olan; '16. Dünya Verimlilik Kongresi'nde sahiplerini bulacağı kaydedildi. Almış olduğu ödülün kendisini mutlu ettiğini dile getiren Şerafettin Aşut ise, İHA muhabirine yapmış olduğu açıklamasında; "Bir şeyler yapınca demek ki insanlar ödüllendirilebiliyor. Eğer memlekete faydalı olabildiysek ve güzel işlerin altına imza atabildiysek ne mutlu bize. Böylesi bir ödülü açıkça beklemiyordum. Birçok arkadaşımız bu ödül için önerilmişti. MPM yetkililerine ve beni bu ödüle layık görenlere teşekkür ediyorum. Bizim gibi daha nice insanlar var Türkiye'de. Onları da yüreklendirmek gerek. Bu ödül bizi kamçıladı ve daha çok çalışmamı sağlayacak" ifadesini kullandı.
Öte yandan, MPM tarafından 1998 yılından bu yana verilen; 'Verimli İşçi-İşveren, İşkadını ve İşadamları Ödülü'ne aradan geçen 22 yıllık zaman diliminde; 132 işçi, 113 işveren, 116 işkadını ve işadamı olmak üzere toplam 361 kişinin layık görüldüğü bildirildi. 'Yılın Verimli İşkadını ve İşadamları Ödülü'ne layık görülenlerin de; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) tarafından bildirilen belirli sayıdaki adaylar arasında MPM Yönetim Kurulu tarafından seçildiği vurgulandı.