AK Partili Çiçek, CHP'nin başörtüsüne ilişkin çözüm önerilerini yazılı olarak istedi

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, CHP'den üniversitelerde yaşanan başörtüsü sorununun çözümüne ilişkin CHP'den yazılı güvence istedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, CHP'den üniversitelerde yaşanan başörtüsü sorununun çözümüne ilişkin CHP'den yazılı güvence istedi. CHP'nin bu konudaki düşüncelerini kamuoyuna yazılı olarak deklare etmesini isteyen Çiçek, "CHP bu işi nasıl çözüyorsa biz de yardımcı olalım. Ama bunu nasıl çözeceğini şöyle yazılı bir metin olarak ortaya koysa da kamuoyu görsün. Bu olmayınca tevili de kaçamağı da virajı alması da kolay oluyor." dedi.

Özel bir hastanenin sağlık taraması kampanyasına katılan Çiçek, gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını cevapladı. Çiçek, CHP'nin başörtüsü engeline çözüm için AK Parti tarafından önerilen komisyon talebini reddetmesinin hatırlatılması üzerine, ana muhalefet partisinin bu konuda samimi olamadığını söyledi. CHP'nin sürekli bahaneler ürettiğini söyleyen Çiçek, "Tabi bu konu gündeme geldiğinde 'başörtüsünü çözeriz' dediler. Bunun önünde arkasında başka konular yoktu. Şimdi gelinen noktada anlaşıyor ki parti içerisinde bazı sıkıntılar var. Bu konuyu yokuşa sürmek için YÖK ve dokunulmazlık konusu denildi. Bunlar sorunu çözmek için değil teşhir etmek için gündeme getiriyor." eleştirisinde bulundu.

Çiçek, CHP'ye bu konuda ne istediğini net olarak ortaya koyması çağrısında da bulundu. Bunu kendilerinden yazılı olarak beklediklerini ifade eden Çiçek, "Nasıl çözüyorlarsa şunu yazılı metin haline getirseler de böyle köşesiz konuşmalar üzerinden konuşmasak. Yani CHP, nasıl söylüyor nasıl çözüyorsa biz ona yardımcı olsak. Bu işin öncülüğünü isterse CHP yapsın. Biz kendisine müteşekkir de oluruz. Ama bunu nasıl çözeceğini şöyle yazılı bir metin olarak ortaya koysa da kamuoyu görse. Bunu ortaya koymuyor. Bu olmayınca tevili de kaçamağı da virajı alması da kolay oluyor. Onun için bizim bu safhada CHP'den beklediğimiz ne diyorsa yazılı metin olarak size versin, biz de görelim. Aksi halde buz üzerine yazı yazmış gibi oluyor." şeklinde konuştu.

Çiçek, bedelli askerlik konusundaki bir soruya ise şu karşılığı verdi: "Askerlik ile ilgili

son toplantı da yapıldı. Çalışma devam ediyor. Yapılan çalışmalar bugün ve gelecekte savunma ihtiyaçlarını karşılayacak olan insan kaynaklarının belli bir dengede buluşturulması çalışmasıdır. Yapılan çalışma budur. Herkes kendine göre bir isim veriyor. Biz işimizi yapıyoruz."

Bu arada, Çiçek tansiyonunu ve kan değerlerini de ölçtürdü. Çiçek'in tansiyonu normal değerler olan 8/12 çıkarken, kan şekeri 97 çıktı. Doktorun mükemmel değerler demesi ve gazetecilerin siyasetteki tansiyonu hatırlatması üzerine, "Bu aynı zamanda hükümetin kan ve tansiyon değerleridir. Başkasının tansiyonu nasıl bilemem." esprisini yaptı.

Çiçek'in yanı sıra AK Parti Genel Sekreteri Abdulkadir Aksu ve eski Bakan Ali Coşkun da tansiyon ve kan değerlerini ölçtürdü.