Zorlu Enerji'den ilk sekiz ayda 1,9 milyar kwh elektrik satışı

Zorlu Enerji Grubu bünyesinde faaliyetlerini yürüten Enerji Elektrik Üretim AŞ, Zorlu Doğal Elektrik Üretim AŞ ve Zorlu Elektrik Enerjisi İthalat ve T

Zorlu Enerji Grubu bünyesinde faaliyetlerini yürüten Enerji Elektrik Üretim AŞ, Zorlu Doğal Elektrik Üretim AŞ ve Zorlu Elektrik Enerjisi İthalat ve Toptan Ticaret AŞ'nin 2010 yılının ilk sekiz ayında toplam 1 milyar 890 milyon 913 bin kwh elektrik satışı yaptığı bildirildi.

Aralarında gıda, enerji, sanayi ve turizm sektörünün bulunduğu geniş bir yelpazede 650 aboneye elektrik sağlayan Zorlu Enerji Grubu'nun müşteri portföyünde Develi Restaurant, Avrupa Konutları Sitesi, Schltozky's, Unilever ve Algida Distribütörlükleri, Tesco Kipa, Electrolux, Migros, Mercedes Benz, Metro Grosmarket, Magic Life, Ulusoy Deniz Taşımacılığı, Memorial Hastaneleri, Hisar Sağlık Hizmetleri ile Türk Böbrek Vakfı gibi sektörlerinin öncü kurum ve kuruluşları yer alıyor.

Zorlu Enerji Genel Müdürü Arif Özozan, elektrik ticaretinin grubun önümüzdeki dönem büyüme alanlarının başında geleceğini kaydetti. Özozan, "Türkiye'nin, uluslararası enerji sektöründe pazar payını güçlendirmesinde elektrik ticaretini geliştirmesinin önem kazanacağına inanıyoruz." dedi

Arif Özozan açıklamasında, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun yıllık 100 bin kwh ve üzeri tüketimi olan aboneleri serbest tüketici kapsamına sokma kararını da değerlendirdi ve kararın elektrikte tam rekabetçi bir piyasa oluşumu için önemli bir gelişme olduğunu vurguladı. Zorlu Enerji Genel Müdürü Özozan, elektrik ticaretinde özel sektöre önemli görevler düştüğüne işaret ederken "Özel sektör oyuncuları olarak bizlerin, halka en iyi hizmeti en uygun fiyatlarla verebilmek için, istihdam politikalarımızdan, iş yapış biçimimize ve yapılanmamıza pek çok alanda iyileşmeye ve yenilenmeye gitmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Özozan, Zorlu Enerji'nin elektrik ticaretinde müşteri odaklı çalışarak, en uygun hizmeti sunmayı hedefleyen güçlü bir organizasyon ve bilişim altyapısı oluşturduğunu belirtti.