Ertuğrul Sağlam: Old Trafford'da oynamak kolay değil

Şampiyonlar Ligi'nde yarın İngiltere'nin Manchester United takımı ile karşı karşıya gelecek olan Bursaspor, son antremanını maçın oynanacağı Old Traff

Şampiyonlar Ligi'nde yarın İngiltere'nin Manchester United takımı ile karşı karşıya gelecek olan Bursaspor, son antremanını maçın oynanacağı Old Trafford Stadı'nda gerçekleştirdi. Antremandan önce düzenlenen basın toplantısında konuşan Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, maçın kolay geçmeyeceğini ancak bunu bir fırsat olarak gördüklerini söyledi.

Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, konuşmasında yarınki maçı iki yıl önce Liverpool'a karşı 8-0 kaybettikleri maçın bir rövanşı olarak gördüğüne işaret etti. Liverpool karşısında yaşanan hezimetin hatırlatılması üzerine Sağlam, "İstanbul'da Liverpool'u 2-1 yenmiştik. Burdaki maç ve sonuç ise Liverpool için de hiç beklenmedik bir sonuç olmuştu. Çok şansız bir karşılaşmaydı. O zaman o şartlarda çok üzüldük tabi. Biz yarınki karşılaşmayı kendimiz açısından çok iyi bir fırsat olarak görüyoruz." dedi.

"Kendimizi bir anda Şampiyonlar Ligi'nde bulduk." diyen Ertuğrul Sağlam, Manchester United'e karşı kendi sahasında oynamanın bir dezavantaj olduğunu ancak bunu avantaja çevirmek için gayret edeceklerini sözlerine ekledi. Grupta Valencia'nın ardından şansız bir şeklide Glasgow'a yenildiklerini, o maçta çok iyi oynamalarına rağmen bir türlü gol bulamadıklarını hatırlatan Sağlam, "Tabi burda Manchester United ile oynamak kolay bir iş değil. Dünyanın en önemli 3 tane takımı varsa bunlardan biridir. Old Trafford'da oynamak başka bir dezavantaj ama bunları avantaja çevirmeye çalışacağız. Karşımızda çok iyi bir takım ve seyirci var. Bu fırsatı iyi değerlendirmeye bakıcaz. Glasgow Rangers maçı çok iyi geçti ama bu maçın daha da iyi geçeceğini düşünüyorum. Bundan sonra umudumuzu biraz daha yükseltebilme adına bizim için çok önemli bir maç. İyi bir oyun ve sonuçla ayrılabilirsek bizim için çok iyi olur." şeklinde konuştu.

"ROONEY'İN OLMAMASI HEM AVANTAJ HEM DE DEĞİL"

Basın toplantısında konuşan Bursasporlu Sercan Yıldırım ise Manchester United takımının çok büyük ve köklü bir klüb olduğunu ancak maçtan galibiyetle ayrılmayı hedeflediklerini söyledi. İngiliz bir gazetecinin Rooney'in oynamayacak olmasını hatırlatması üzerine Sercan, "Rooney çok iyi ve kaliteli bir oyuncu. Genç yaşta kendini göstermiş bir oyuncu. Klubü ile sorunları olduğunu öğrendik. Bizim için hem avantaj hem de değil diyebiliriz. Çünkü Rooney yerine oynayacak oyuncu da çok kaliteli oyuncu olacaktır." dedi.

Basın toplantısının ardından Bursaspor, Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam yönetiminde yarınki maç öncesi son çalışmasını yaptı.