Manisaspor Teknik Direktörü Karaman: Dersimize iyi çalıştık ve kazandık

Manisaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Beşiktaş'ın zaaflarını bildiklerini ve bundan iyi yararlanarak maçı kazanmasını bildiklerini söyledi.

Manisaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Beşiktaş'ın zaaflarını bildiklerini ve bundan iyi yararlanarak maçı kazanmasını bildiklerini söyledi.

Takımının deplasmanda Beşiktaş'ı 3-2 mağlup ettiği karşılaşmanın bitiminde düzenlenen basın toplantısında konuşan Karaman, Beşiktaş gibi zorlu bir deplasmandan üç puanla döndükleri için mutlu olduklarını kaydederek, "90 dakikayı değerlendirecek olursak takım olarak 3-1 öndeyken ve rakip bir kişi eksikken iyi şeyler yapmamız gerekiyordu. Son 10 dakikada büyük sıkıntılar yaşadık. Bu galibiyeti fazla abartmamız gerekiyor. Önde de olsak oyunu bir türlü rahat tamamlayamadık. Buradan gerekli dersleri çıkarmamız gerekiyor." diye konuştu.

Hikmet Karaman, Beşiktaş ile oynayacakları karşılaşma öncesinde rakiplerini iyi analiz ettiklerini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"A Milli Takım arasında hep Beşiktaş'ın eksik yönlerine çalıştık. Rakibimizin nasıl basit goller yediğini biliyorduk. Savunmanın arkasına atılan topların pozisyon olacağını biliyorduk. Buna çalışmıştık ve buradan golleri bulduk. Ancak 3-1 üstünken Simspon çok müsait durumda golü atsa bugün buradan daha farklı bir skorla Manisa'ya dönüyor olacaktık. Burada takım olarak deneyim, tecrübe eksikliğimiz ortaya çıkıyor. Rakiple sahada aynı sayıda oyuncu kalınca bize üstünlük kurdular. Taktik anlamda oyuncularımızın çok eksikliği var. Takım olarak 3-1 öndesiniz; ancak oyunu domine edemiyorsunuz."

Karaman, maçtan önce ve sonra konuştuğu Bernhard Schuster'in oldukça beyefendi bir kişi olduğunu ve kendilerine Avrupa kupalarında başarılar dilediğini kaydetti.

Manisaspor Kaptanı Burak Özsaraç da, geçen hafta kendi evlerinde kaybettikleri Kayserispor maçının telafisini Beşiktaş karşısında yaptıklarını söyledi. İstanbul'a mutlak galibiyet için geldiklerini vurgulayan Burak, "A Milli Takım arasında çok iyi çalıştık. Rakibin arkasına atılan topların tehlike olacağını biliyorduk. Ligi daha yukarılarda tamamlamak istiyoruz." diye konuştu.

Kaleci İlker de, maçı savunmanın arkasına atılan toplarla kazandıklarını söyledi. İlker, "Ben bugün maçı izlerken çok zevk aldım. Lige kötü başladık ama hedefimiz şu anda kesinlikle üst sıralar. Yakında üst sıralarda yer almaya başlarız. Deplasmanda kazanıyoruz. Kendi evimizde de kazanmaya başlamamız gerekiyor." dedi.