MHP'li Vural, Kılıç'ın açıklamalarını eleştirdi

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın anayasanın ilk maddesiyle ilgili açıklamalarını eleştirdi.

Vural

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın anayasanın ilk maddesiyle ilgili açıklamalarını eleştirdi.

Vural, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın 'Anayasanın ilk üç maddesiyle ilgili pozitif değişiklik yapılabileceği' yönündeki açıklamasını değerlendirdi. Vural, "Devletin milletiyle bölünmez bütünlüğünü, üniter yapımızı, ulus devlet yapımızı ve cumhuriyetin temel niteliklerini kimse tartışmaya ve değiştirmeye cüret etmesin." dedi. Vural, bu konuları tartışmaya açmanın ve siyasi malzeme haline getirmenin doğru olmadığını kaydetti. Vural, devletin milleti ile bölünmez bütünlüğü, cumhuriyetin nitelikleri, başkentin Ankara olduğu ve dilin Türkçe olduğunun tartışılmaz olduğunu belirtti.

KIRMIZI TELEFON

Terör örgütü liderinin Kandil'den İmralı'ye kırmızı telefon talebi olduğu yönündeki basın mensuplarının sorusu üzerine Vural, Ankara'nın yüksek tepeleri ile İmralı arasında bir trafik olduğunu ifade etti.

İmralı ile kirli ve pis pazarlıkların yapıldığını öne süren Vural, Türkiye'nin bölünmez bütünlüğüne, cumhuriyetin temel nitelikleri, üniter yapısına ve diline yönelik pazarlıklar yapıldığını iddia etti. Olanları ibretle seyrettiklerini söyleyen Vural, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin adeta İmrali canisine teslim olduğunu ve Türkiye'nin yol haritasını çizdiğini ileri sürdü. Vural, hükümetin terör örgütü liderinin örgütü yönetmesini beklediğini kaydetti.