2010 yılının ilk tartışma konusu

2010 yılının ilk grup toplantılarında erken seçim tartışması gündeme geldi.

2010 yılının ilk tartışma konusu
Tartışmayı Baykal ve Bahçeli başlattı. Erdoğan, “Bunu ortaya atmak, Türkiye’ye karşı tuzak kurmaktır” diye yanıt verdi

"ANKARA"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup toplantısındaki konuşmasında CHP Genel Başkanı Deniz Baykal tarafından gündeme getirilen ve MHP lideri Bahçeli tarafından da desteklenen “erken seçim” konusuna da değindi. Erdoğan muhalefeti, iyi işleri baltalamakla suçladığı konuşmasında şunları söyledi:

"KARAMSARLIK"
2010 yılının ilk günlerinde karamsarlık, kötümserlik yüklü yorumlar, açıklamalar, analizler yapılıyor. Aklıselim olanlar da olumlu şekilde güzel açıklamalar yapıyor. Lütfen dikkat edin, 7 yıl boyunca her yıl başında bunu yaptılar. Her seferinde yanıldılar ama bu karamsarlıktan vazgeçmediler. Her seferinde yanıldılar.

"ÜLKESİNİ SEVEN SÖYLEMEZ"
Şimdi yeni bir şey daha gündeme getirmeye başladılar. Ne diyorlar? Seçim. İnanın bir aklı selim sahibi insan, bu ifadeyi kullanmaz. Bu ülkeyi seven bir insan bu ifadeyi kullanmaz. Her şey gayet başarılı şekilde yürürken, kalkıp da böyle bir ifadeyi ortaya atmak, Türkiye sevdası değil, ancak ’Türkiye’ye karşı ben nasıl bir tuzak kurarım?’Budur.

"KAÇAN İKTİDAR YOK"
Ama işin başında 5 yıllık iktidar kendisine verildiği halde 3,5 yılda kaçan iktidar yok. Milletinin verdiği vekaleti sonuna kadar kullanacak bir iktidar var. Bakın 8. yıla girdik. Onlar varsın aynı alışkanlıklarını devam ettirsinler. Biz kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz.

NE YAPACAĞINI SÖYLEMİYORSUN
Ama onlar şunu bilmiyorlar; bir yatırımcı ülkesinde yatırım yaparken önce istikrara bakar. İstikrar, güven varsa o ülkede gelir, yatırım yapar, eğer yoksa yatırımı yapmaz. Siz eğer bu ülkede muhalefet olarak yapacağınızı değil de yaralamak için, olumsuzluk adına ne konuşulması gerekiyorsa, bunu konuşursanız, bu millet size oy vermez, sizi iktidar yapmaz, bunu böyle bilin. Milletim soruyor, ’Peki arkadaş sen ne yapacaksın?’diyor. Sen ne yapacağını söylemiyorsun ki...

PARLAK BİR YIL OLACAK

Muhalefetin “2010 zor geçecek” diyerek felaket senaryoları çizidiğini ileri süren Erdoğan, iyimser bir tablo çizdi: İnanarak, bilerek söylüyorum; 2010 yılı Türkiye için 2009 yılından çok daha parlak bir yıl olacak.

Başbakan Erdoğan gruptaki konuşmasında ’demokratik açılım sürecinin’ devam edeceğini tekrarladı. Erdoğan, son günlerde yaşanan olaylara da atıfta bulundu:

KURUMLARI BAĞLAMAZ
Kurumlar içinde suç işleyenler olabilir, yanlış yola tevessül edenler olabilir. Bu kişi ya da kişiler, asla ve asla tüm kurumu bağlamazlar. Bunu böyle bilmemiz lazım. Bu kişi ya da kişiler üzerinden asla tüm kurumlar töhmet altında bırakılamazlar.

Süreci istismar etmek, yönlendirmeye çalışmak, meseleyi farklı yerlere çekerek, buradan kendisine siyasi rant elde etme çabasına girmek, demokrasiye de millete de ülkemize de kurumlarımıza da haksızlık ve insafsızlıktır.

Kurumlarımız arasında uyumsuzluk ve sıkıntı olduğu yönünde bir görüntü oluşturmaya çalışmak büyük bir yanlıştır, Türkiye’ye zarar verecek bir sorumsuzluktur.

Bizim 86 yıllık demokrasi yolculuğumuz defalarca sınandı. Bu sınavlarda, sınıfta kalanları artık biliyorsunuz, tarih hatırlamıyor. Siyasetçilerimiz, aydınlarımız, entellektüellerimiz, yazarlarımız, kanaat önderlerimiz bir sınama ile karşı karşıyalar aslında. Demokratikleşme sürecine katkı verenleri tarih hayırla yad edecektir. Gelecek nesiller hayırla anacaklardır.