Sahte istihbarat subayı tutuklandı

Balıkesir'in Edremit ve Burhaniye ilçeleriyle İzmir ve İzmit'te kendilerini askeri istihbarat görevlisi olarak tanıtıp emeklileri dolandırdıkları iddia edilen ikisi uzman çavuş 8 kişiden 1'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Edremit Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, yaklaşık bir ay önce başlatılan çalışmanın ardından dün Balıkesir, Mardin, İzmir ve İzmit'te eş zamanlı düzenlediği operasyonda H.K., T.S., H.K., H.Ç., M.D., A.D., F.T. ve H.K. gözaltına alınıp jandarmadaki sorgularının ardından adliyeye sevk edilmişti.

Emekliliği yaklaşan vatandaşları tespit edip, kendilerini istihbarat subayı ve MİT subayı olarak tanıtıp emeklilik işlemlerini bir an önce tamamlama vaadiyle dolandırdığı iddia edilen zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, 3 kuru sıkı tabanca, resmi kurum ve kuruluşlara ait mühür, kaşe, askerî kıyafetler, iki klasör içinde 150 adet sahte evrak, 200 adet sahte asker ve MİT kimliği ile sahte kartvizitler ele geçirilmişti.

Piyasadan yaklaşık 100 bin TL haksız kazanç elde ettikleri belirlenen zanlılar, ifadelerinin tamamlanmasının ardından "çıkar sağlamak amacıyla sahte belge düzenleme ve nitelikli dolandırıcılık" suçundan adliyeye sevk edilmişti. Zanlıların sorguları akşam geç saatlere kadar sürdü. Hakim karşında tek tek ifade veren 8 zanlıdan 7'si tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalırken, bir kişi tutuklanarak Burhaniye Cezaevi'ne gönderildi. Olayla ilgili iki kişinin daha arandığı öğrenildi.