Beyin cerrahına soruşturma

Denizli Devlet Hastanesi'nde istediği malzemelerin satın alınmadığı gerekçesiyle hastanın ameliyatına girmeyen Beyin Cerrahi Uzmanı Dr. Sevim Öndü hakkında soruşturma başlatıldı.

Denizli’nin Kale İlçesi’nde Fatma Yeşilkünar’ın beli kırıldı ve acilen ameliyata alınmasına karar verildi. Dr. Öndü, ameliyat için gereken malzemeleri hastanenin satın alma birimine bildirdi. Öndü, istediği kalitedeki malzeme alınmazsa ameliyata girmeyeceğini söyledi. Ancak, hastane yönetimi Öndü’nün bu isteğini yerine getirmedi. Bunun üzerine Öndü ameliyata girmedi, hasta da Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi´ne sevk edildi. Hastane yönetimi bu gelişmeler üzerine Öndü hakkında soruşturma başlattı.

Uzman Dr. Sevim Öndül, pahalı değil, kaliteli malzeme alınmasını istediğini belirterek, Buraya alınan malzemeler, gayet ucuz malzemeler. Kötünün iyisini kullanıyoruz. Kendime kullanmayacağım bir malzemeyi, hastama da kullanmam” dedi. Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Ramazan Canural, ameliyatın istenen malzeme satın alınmaması nedeniyle değil, doktorun beğenmemesi nedeniyle yapılamadığını ileri sürdü.