Çömezlerini gönderme, gücün yetiyorsa sen gel

Türkiye Değişim Hareketi Lideri Mustafa Sarıgül, üstü kapalı olarak CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı eleştirdi.

İsim vermeden Baykal'a 'zalim' diyen Sarıgül, "15 Ocak'ta İzmir'de olacağım. İzmir'de bir zalim, adamlarına talimat vermiş. 'Sarıgül İzmir'e geliyor, her türlü engeli çıkarın' demiş. Evladım yapmayın, etmeyin, zalimlerin talimatıyla hareket etmeyin. Ocağın ikinci haftası 'bismillah' diyerek, yaradana sığınarak İzmir'de olacağım. Çömezlerini gönderme gücün yetiyorsa sen gel" dedi.

Reyting rekorları kıran dizilere göndermelerde bulunan Sarıgül, iktidarlara geldiklerinde televizyonlarda 'televole kültürü' yerine Mevlana, Hacı Bektaş Veli Kültürü' yayınlayacaklarını söyledi.

VAKİT TAMAM, ARTIK ZAMANI GELDİ

Mustafa Sarıgül Bursa Şehreküstü Meydanı'ndaki programına bir saat geç geldi. Yolda yoğun ilgiyle karşılaştığını söyleyen Sarıgül, yaklaşık bir saatlik konuşmasında iktidar ve muhalefete yüklendi.

Coşkulu bir kalabalığa seslenen Sarıgül, "Bütün ülkelerin siyasi tarihinde bir başlangıç vardır. O başlangıcın zorunlu olduğu dönemler vardır. İşte bugün TDH Bursa'da bir başlangıcı yapmak istiyor. Burayı gördükten sonra, yollardaki yurttaşları gördükten sonra, 'Vakit tamam, artık zaman gelmiştir' diyorum. Bursa Türkiye'nin en önemli merkezlerinden biridir. Dün gece hiç uyumadım. Cuma sabahı Eyüp Sultan'daydım. Bursa'yı büyük bir hasretle bekledim. Büyüklerimizin hayır duasını almaya geldim" diye konuştu.

Bursa'nın krizden en fazla etkilenen şehir olduğuna dikkat çeken Sarıgül, sanayicinin sıkıntılı olduğunu, esnafın siftah yapmadan dükkân kapattığını savundu.

Ülkenin birinci meselesinin işsizlik olduğunu ifade eden Sarıgül şunları söyledi: "Bir milyon üniversiteli gencimiz diploması olmasına rağmen işsiz. 15 milyon yurttaşımız artık çorba ve ekmekle günlerini geçiyor. Toplumda güven bunalımı var. Bayramda bile liderler bir birlerine saldırmaktan geri durmadı. Bugün Ankara'daki siyaset ülkemizin sorunlarına çare bulamaz. Türkiye'nin sorunlarını ileriye doğru götüremez, muhalefet de, iktidar da, kurumlar da birbirleriyle kavgalı. Bursa'dan yurttaşlarımın huzurunda Allah'ıma sığınarak şunu söylüyorum. TDH hep halkla beraber olacak. Bize 'siz kimsiniz' diye soruyorlar. Bizim kin ve nefretle işimiz yok. TDH'de görev alan herkesin hamuru dürüstlük, mertlik, delikanlılıktır. Büyüklerimize saygıdan, küçüklerimize saygıdan hiç bir zaman ayrılmayacağız".

BAŞI AÇIK OLAN DA BİZİM, KAPALI OLAN DA

İktidara geldiklerinde her kesimi kucaklayacaklarını anlatan TDH Lideri Mustafa Sarıgül, Türkiye'de değişimi kendilerinin sağlayacağını, doğulu ve batılıyı kucaklayacaklarını vurguladı.

Başı açık olanı da, başı kapalını da kardeş olarak göreceklerini dile getiren Sarıgül, "Bizde kültür, mezhep farkı olmayacak. TDH'de ulusal birliğimizden ayrılmayan, toprağımıza, bayrağımıza, inançlarımıza bağlı, saygılı bütün yurttaşlarımı bize destek vermeye çağırıyorum. Enerjimizi ülke mutluluğu için birleştireceğiz. Gülmeyen yüzleri hep birlikte güldüreceğiz. Bolluğu ve bereketi bütün yurttaşlarla paylaşacağız. Ülkenin sorunlarına el koymaya geliyoruz. Ülkemizin her yerinde eksiksiz demokrasiyi biz sağlayacağız" şeklinde konuştu.

İktidar ve muhalefet liderlerine de seslenen Sarıgül, Kurban Bayramı'nın manevi havasına rağmen siyasilerin birbirlerine saldırmaktan geri durmadığını söyledi.

Siyasi partilerde demokrasi olmadığını iddia eden Sarıgül, ülkenin en demokratik partisi olacaklarını ileri sürdü. Ön seçim yapan tek parti olacaklarını dile getiren Sarıgül şöyle devam etti: "Kongreyle gelen kongreyle gidecek. Partimizde hiç kimse düşüncesinden dolayı ihraç edilemeyecek. Partimizle delege ağalığına son vereceğiz. Karşınızda Koç ailesinin, Sabancı ailesinin yeğeni yok. Karşınızda Fenerbahçe Orduevi'nde torpilli askerlik yapan kardeşiniz yok. Karşınızda hayatını alın teriyle kazanan Mustafa Sarıgül var. Beni hakir gördüler, 'yapamaz' dediler. Ali yat, uyu, topu tut. Yok öyle yağma. Böyle gelmiş böyle gitmeyecek. Korkaklarla işim olmaz. Tarih korkakları ve zalimleri yazmaz, mazlumları yazar. Analarıma, bacılarıma sesleniyorum. Rahmetli Hacı Sarıgül'ün oğlu olarak söylüyorum. Özgürlüklere en üst düzeyde önem vereceğiz. Bir arkadaşımızla görüşüyoruz. Telefonu dinlenen bir ülke olur mu? Böyle bir ülkede hak hukuktan nasıl bahsedersiniz? TDH iktidarında telefon dinleme cezası en ağır düzeyde olacak. Kimse kimseyi gammazlamayacak, jurnallemeyecek. Herkes özgür, mutlu olacak. Herkes el ele, kol kola, omuz omuza olacak."

ZALİMLERLE HEP UĞRAŞTIM BUNDAN SONRA DA UĞRAŞACAĞIM

Halkın gücünü arkasına alan kendilerinden başka hareket olmadığını iddia eden Sarıgül, "Önce Rabbimin huzurunda, sonra da Bursa meydanında ulusun huzurunda söz veriyorum. Türkiye'nin mutlu olması için bu değişim yolculuğunda alın terinden, emekten, üretimden, serbest girişimden ayrılmayacağız. Çizgimiz demokratik haklar ve özgürlükten yana olacak. Ulusumuzun birlik beraberliğine, bayrağımıza, vatanımıza ulusal birlikten yana olan herkese kapımız açık olacak. 15 Ocak'ta İzmir'de bir zalim, adamlarına talimat vermiş: 'Sarıgül İzmir'e geliyor, her türlü engeli çıkarın' demiş. Bursa meydanından o zalime, İzmir'deki uzantılarına sesleniyorum: Evladım yapmayın, etmeyin. Zalimlerin talimatıyla hareket etmeyin. Ocağın ikinci haftası 'bismillah' diyerek, yaradana sığınarak İzmir'de olacağım Çömezlerini gönderme gücün yetiyorsa sen gel. Ben ve arkadaşlarım 30 yıldır bu mücadeledeyiz. Ben Allah'tan başka kimseden korkmam. Zalimlerle hep uğraştım. Bundan sonra da uğraşacağım. Bizim görevimiz o zalimlerden mazlumların ahını almak olacak." açıklamasında bulundu.

Kadınları okutmaya önem vereceklerini belirten Mustafa Sarıgül, "Bizi çok incittiler, bizim üzerimize çok geldiler. Biz inanıyoruz ki, incinsen de incitme." ifadesini kullandı.

Aralarına Anavatan'dan, DYP'den katılanlar olduğunu dile getiren Sarıgül, kendilerini parçalamak isteyen fesatların ve şer güçlerin olduğuna işaret etti.

Sarıgül, "Önce çocuğumuzun ahlaki değerlerini ve kültürel değerlerini koruyacağız. TV'lere bakıyoruz. Televole kültürü var, 'Şahane Pazar' var. Birisi aşırı derecede alkol almış, saatlerce onu gösterir. Öbür tarafta Kurtlar Vadisi var. Çocuklarımız bunları öğreniyor. TDH iktidar olduğunda o televizyonlarda televole kültürü değil, Mevlana, Hacı Bektaş-ı Veli, Atatürk kültürü hâkim olacak." şeklinde konuştu.