Mehmet Ali Şahin'den yeni yıl mesajı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mehmet Ali Şahin, 'Ne kadar karmaşık olursa olsun sorunlarımızın çözüm yeri demokrasi zemini ve Meclis'tir' dedi.

TBMM Başkanı Şahin, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Türkiye ve dünya için önemli gelişmelerin yaşandığı bir yılı geride bıraktıklarını ve umutla yeni bir yıla girmeye hazırlandıklarını belirten Şahin, 2010 yılının Türkiye'ye, Türk milletin ve tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesi dileğinde bulundu. 2009'un, ABD finans piyasalarında başlayıp tüm dünyayı derinden etkileyen küresel ekonomik krizin yoğun olarak yaşadığı bir yıl olarak tarihe geçtiğine işaret eden Şahin, Türkiye'yi de
etkileyen bu krizin atlatılarak yeni yılla birlikte toparlanma sürecine geçilmesi ve ekonominin yeniden ivme kazanmasının, tüm Türk halkının ortak beklentisi olduğunu bildirdi.

2010 yılını, geçmişte yaşananlardan dersler çıkararak yeni başlangıçlar için fırsat olarak değerlendirmek ve ülke ve millet olarak geleceğe güvenle bakmak zorunda olduklarını ifade eden Şahin şunları kaydetti:
"Türkiye Cumhuriyeti, bölgesinde ve dünyada barışa dayalı dış politikasıyla uluslararası alandaki ağırlığını ve etkinliğini giderek artırmaktadır. Türkiye, genç nüfusu ve sahip olduğu çok yönlü potansiyelle dünyanın parlayan yıldızı durumundadır. Halk iradesinin merkezi, demokrasimizin kalbi olan yüce Meclisimiz, ülkemizin temel sorunlarını çözme, demokrasiyle taçlanmış Cumhuriyetimizi daha ilerilere taşıma gayreti içerisindedir.

Yeni yılla birlikte Meclisimizin kuruluşunun 90. yılına ulaşmanın sevinç ve
heyecanını da yaşıyoruz. Bu kapsamda 2009 yılında başlanan ve Meclisimizin açılış günü olan 23 Nisan'a kadar sürecek kutlama etkinlikleri düzenlemekteyiz. Yeni yılla ağırlık kazanacak bu etkinliklerle amacımız, Meclisimizin hangi şartlar altında kurulduğunun, bağımsızlığımızın nasıl kazanıldığının milletimize ve gelecek nesillerimize en iyi şekilde anlatılmasıdır. Meclisimizin kuruluşuyla birlikte milli iradenin rehberliğinde yol alan milletimiz, sorunlarını demokrasi ve hukuk kuralları içerisinde çözecek güce ve olgunluğa erişmiştir.

Ne kadar büyük ve karmaşık olursa olsun sorunlarımızın çözüm yeri demokrasi zeminidir ve yüce Meclisimizdir."
Demokratik sistemi oluşturan, görevleri Anayasa ve kanunlarla belirlenmiş olan kurumların birbiriyle uyum, diyalog ve işbirliği içinde çalışmasının, sorunların çözümünü kolaylaştıracağına vurgu yapan Şahin, Türkiye'nin birbirinden çetin badireleri atlatarak perçinlenen birlik, beraberlik, kardeşlik ve toplumsal barışın bozmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini belirtti. Şahin, "Sevgi bağlarımızı zayıflatmaya, aramıza ayrılık tohumu ekmeye çalışanlar, vatanının bölünmez bütünlüğünü canından aziz bilen
milletimizin güçlü iradesi karşısında hüsrana uğramaya mahkumdur.

İnanıyorum ki 2010 yılı, Türkiye'nin kalkınarak güçlenmesini sürdüreceği, milletimizin yeni başarılar kazanacağı, sevinç ve mutluluklar yaşayacağı bir yıl olacaktır. Savaş ve şiddet olaylarından yorulan dünyamızda, yoksulluk, eğitim, sağlık, çevre başta olmak üzere tüm sorunların çözülerek barış ve huzurun hakim olması en büyük dileğimizdir" ifadelerini kullandı.