Giresun'da fırıncılar rekabete girdi

Giresun'da fırıncılar arasında başlayan rekabeti herkesi memnun edici bir çözüm yolu bularak gidermeye çalışacaklarını söyleyen Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (GSOB) Başkanı Ali Kara, yaşananları kesinlikle tasvip etmediklerini söyledi.

Giresun'da fırıncılar rekabete girdi
Kara, gazetecilere yaptığı açıklamada, Giresun'da birkaç fırının ekmek fiyatında indirime gittiğini belirtti. Ekmekte fiyat indiriminin fırıncıların birbirlerine zarar verme adına gerçekleştiğini tahmin ettiklerini vurgulayan Kara," Giresun'da 1 lira olarak belirlenen ekmek fiyatı bazı fırınlar tarafından 40 ila 60 kuruşa arasında fiyattan satılmakta. Bu düşüş fırıncıların kendi inisiyatifleri doğrultusunda gerçekleşen durumdur. Fırıncıların birbirlerine zarar verme adına yaptığı bir olaydır. Çünkü burada belirlenen fiyatta ekmek satan fırıncıların kar etme durumları söz konusu değildir'" dedi.

Giresun'da fırıncılar arasında başlayan rekabeti herkesi memnun edici bir çözüm yolu gidermeyi hedeflediklerini dile getiren Kara," Yaşanan olayı kesinlikle tasvip etmiyoruz. Fırıncılarla toplantı yapacağız. Konuyu görüşeceğiz. Aradaki anlaşmazlığa neden olan hususları değerlendirip, çözüm arayacağız" diye konuştu.
Öte yandan ekmek fiyatını indiren fırın sahipleri ise, konu hakkında açıklama yapmaktan kaçınıyorlar.