Başakşehir'de 10 kişi gözaltına alındı

Başakşehir'de polise taş ve molotof kokteylleri ile saldıran bölücü terör örgütü Bayramtepe Kıbrıs Caddesi üzerinde toplanan ve ellerinde terör örgütü ve elebaşını simgeleyen bez parçaları taşıyan grup, etrafa ve polise saldırdı. Yollara pazar kasaları ile barikat kurup ateşe veren gruba Çevik Kuvvet polisi Toplumsal Müdahale Aracı (TOMA), 'Ak

Bayramtepe Kıbrıs Caddesi üzerinde toplanan ve ellerinde terör örgütü ve elebaşını simgeleyen bez parçaları taşıyan grup, etrafa ve polise saldırdı.

Yollara pazar kasaları ile barikat kurup ateşe veren gruba Çevik Kuvvet polisi Toplumsal Müdahale Aracı (TOMA), 'Akrep' tipi zırhlı araç ve panzerlerle müdahale etti. Dağılmayan grubu polis tazyikli su ve biber gazı ile dağıtmaya çalıştı.

Bu arada, olaylar sırasında çevre sakinleri de büyük korku yaşadı. Göstericilerin molotoflardan bazıları binalara isabet etti. Bu sırada bir anne, evin önündeki oğluna eve girmesini söyledi. Kadın, evin önünde oğlunu gözaltına almak isteyen polise, "Bu bizden" diyerek engel oldu.

Polis ekipleri ara sokaklara kadar grubu kovaladı. Yaşanan kovalamaca da 10 şüpheli gözaltına alındı.

Bölgede gerginlik devam ederken, gruplar ara sokaklara dağıldı.