Mutki Devlet Hastanesi'nde modernizasyon çalışmaları

Bitlis'in Mutki İlçe Devlet Hastanesi Müdürü Liyadin Gündüz, hastanede yapılacak modernizasyon çalışmalarıyla bölgede örnek hastane olacaklarını ifade etti.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Liyadin Gündüz, hastanelerinde onarım ve bakım çalışmaları için Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü'nden keşif istediklerini söyledi. Bununla birlikte bazı projeler hazırlayarak Sağlık Bakanlığı'na sunduklarını ve gelecek olan ödeneklerle birlikte Mutki Devlet Hastanesi'ni bölgede örnek bir hastane konumuna getireceklerini ifade eden Gündüz, “Göreve başladığımızdan beri modernize çalışmalarımız hep devam etti. Amacımız Mutkili vatandaşlarımıza sağlıklı ve kaliteli bir hastanede hizmet vermektir. Hastanemizde 7 pratisyen hekim, 2 aile hekimi, 1 çocuk hastalıkları uzmanı ve 1 de diş tabibi olmak üzere 11 doktorumuz hizmet vermektedir” diye konuştu.
Mutki Devlet Hastanesi Baştabibi Dr. Mustafa Burak Açoğlu ise, personel konusunda ciddi sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, “Hastanemiz 60 yataklı entegre hastane olduğu için 4 adet polikliniğimiz mevcut. Günde en az 250 ila 300 hastaya bakıyoruz. Hastanemizde mevcut olan kısıtlı personelle bu hastalarımıza gerekli hizmeti veremiyoruz. Mutki ilçemiz 2 bin 500 nüfuslu olduğu için Sağlık Bakanlığı'ndan nüfusa göre ödenek geliyor, oysaki günde 300 hastaya bakıyoruz. Hastanemiz Mutki ilçe ve ilçeye bağlı köyleri ile birlikte 40 bin nüfusa hitap ediyor. Ama ne yazık ki ilçe merkezi nüfusu Sağlık Bakanlığı'nca göz önünde bulunduruluyor. Kısıtlı imkanlara rağmen iddialıyız, hastanemizi en yakın zamanda hak ettiği konuma getireceğiz. Şu anki mevcut olan personellerimizle bütün sıkıntılara göğüs gererek uyum içinde çalışıyoruz” dedi.