EnerjiSA Fen Lisesi'nin projesi hazırlandı

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde Sabancı Vakfı tarafından yaptırılacak olan Bandırma EnerjiSA Fen Lisesi'nin projeleri hazırlandı.

Bandırma EnerjiSA Fen Lisesi'nin Ankarada'dan gelen ENG Yapı şirketi Mimarı Mustafa Su, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Demirhan ve Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Mirza'yı ziyaret etti. Mimar Mustafa Su, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Demirhan'ı ziyaret edip proje hakkında bilgi verdikten sonra belediyeyi ziyaret ettiler. İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Demirhan, "Sayın Güler Sabancı'ya teşekkür ediyoruz. Bandırma EnerjiSa Fen Lisesi'nde 480 öğrenci eğitim görecek bizde Milli Eğitim olarak her türlü desteği sağlayacağız. Fen Lisesi Bandırma'da eğitim öğretime büyük katkı sağlayacaktır" dedi. Heyet üyeleri Başkan Yardımcısı Dursun Mirza ile görüşüp okulun projelerinin hazırlandığını inşaatın başlaması için okul yolunun en kısa sürede yapılmasını istediler. Başkan Yardımcısı Mirza, "Belediye olarak okul yolunu yapmaya başlıyacağız. Yeterki siz okulu kısa sürede bitirin" dedi.
Sabancı Holding tarafından görevlendirilen Mimar Mustafa Su, "Bandırma EnerjiSA Fen Lisesi yapımına Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Güler Sabancı büyük önem veriyor. Okul inşaatı 5 milyon TL'ye mal olacak. EnerjiSA Proje Direktörü Veli Bolat okul projesi üzerinde bir yıldır çalışıyor. Okul 16 derslikli yapılacak. Okulda 100 kişilik yatakhane, yemekhane, büyük spor salonu yapılacak. 2010 Ocak ayında temelini atıp 8 ayda tamamlayacağız" dedi.