Tanrıverdi: Refah için demokratikleşme şart

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, ''Türkiye sosyal, ekonomik yönden gelişecek ve refah düzeyini yükseltecek, bu bakımdan demokratikleşme Türkiye için elzemdir'' dedi.

Tanrıverdi, AK Parti Siyaset Akademisi'nde yaptığı konuşmada, partisinin iktidar olduğu günden bu yana Türkiye'yi demokratikleştirmek için çalışmalar yapmaya büyük önem verdiğini, bu çalışmaların öneminin bugün daha iyi anlaşılmakta olduğunu belirtti.

Türkiye'yi gerçek demokrasiyle buluşturmak istediklerini ve bu yöndeki çalışmalarının devam edeceğini ve devam etmesi gerektiğini vurgulayan Tanrıverdi, ''Demokratikleşme süreci devam etmeli. Terörü önleme adına devam etmeli. Çünkü demokratikleşme sürecinin bir ayağı budur, diğer bir ayağı da demokrasinin standardının yükseltilmesi, demokrasinin en gelişmiş şekliyle Türkiye'de yerleşmesidir'' diye konuştu.

Tanrıverdi, Türkiye gerçek demokrasi ile buluştuğunda inanç gruplarının, azınlık gruplarının ve etnik grupların sorunlarının çözülebileceğini ifade ederek, aksi takdirde yine kimi gruplar öteleşirken kimi grupların baş tacı olacağını söyledi.

-''KİRLİLİKLER, AYIPLAR YOK OLACAK''-

''Bu ülkede dili, dini, ırkı, mezhebi ne olursa olsun herkes Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır, herkes insandır. İnsan ortak paydasında farklılıklarımızı bir yana bırakarak buluşmak zorundayız'' diyen Tanrıverdi, demokrasi tüm kurumlarıyla yerleştiğinde azınlık, inanç ve etnik grupların sorunları ile Türkiye'nin ekonomik sorunlarının da aşılmış olacağını vurguladı.

Tanrıverdi, şunları kaydetti:

''Geldiğimiz noktada, azınlık, inanç, etnik grupların sorunları çözülürken elbette ülkenin ekonomik sorunları da çözülmüş olacaktır. Çünkü bu ülke terör için 300 milyar dolar dolayında para harcamaktadır. Terör sorunu çözüldüğünde bu para terörle mücadele yerine halk için harcanacak. Türkiye sosyal yönden, ekonomik yönden gelişecek ve refah düzeyini yükseltecek, Bu açıdan bu demokratikleşme süreci Türkiye için elzemdir. Türkiye'de demokrasi yerleştiği zaman bütün kirlilikler, bütün ayıplar gün yüzüne çıkacak, ortadan kaybolacak. Çeteler, mafyalar gün yüzüne çıkacak ve kaybolacak. Türkiye'nin gerçek demokrasiyle buluştuğu an artık kimse rant ya da taht için mücadele edemeyecek.''

DTP, MHP ve CHP'nin ''demokratik açılım'' sürecini başından bu yana acımasızca eleştirdiklerini dile getiren Tanrıverdi, bu partilerin ''etnik siyaset'' yaptıklarını, Türkiye demokratikleştiğinde bunu yapamayacakları için demokratikleşme sürecine karşı durduklarını, ''takoz'' olduklarını söyledi.

-''MİLLET İRADESİ''-


Tanrıverdi, Türkiye'nin demokratikleşmesi sürecinin millet iradesi olduğunu kaydederek, ''Ama kim ne derse desin, ne yaparsa yapsın bu irade millet iradesidir. Millet iradesinin karşısında hiç kimse ama hiç kimse duramaz'' diye konuştu.

Milletin önüne çıkarılan bütün zorlukları, güçlükleri her dönemde aştığını, kendisine ters düşen siyasileri bir yana bıraktığını anlatan Tanrıverdi, milletin demokratikleşme sürecini benimsediğini, gerçek demokrasiye kavuşuncaya kadar bu süreci devam ettireceğini, önündeki engelleri aşacağını kaydetti.

Tanrıverdi, Türkiye'yi gerçek demokrasiyle buluşturacaklarına inandıklarını, milletin inancının da bu olduğunu, bu konuda millete güvendiklerini vurguladı.

Tanrıverdi, ''Kaldı ki bu proje devlet projesidir. Devletin tepesindeki bütün kurumlar, birimler bu sürecin tamamlanmasından yanadır, dolayısıyla bu sürecin çabuklaştırılması Türkiye'nin lehinedir'' dedi.

Türkiye'nin, hükümetlerinin çalışmalarıyla dünyada çok saygın bir yere geldiğini, sözü dinlenen, görüşlerine değer verilen bir ülke olduğunu ifade eden Tanrıverdi, Türkiye'yi ''dört tarafı düşmanlarla çevrili ülke'' olarak tarif edilmekten kurtardıklarını anlattı.

Tanrıverdi, Türkiye'nin artık bulunduğu yerde patinaj yapan bir ülke olmaktan kurtulduğunu, her alanda tekeri dönen, patinaj yapmaktan kurtulmuş, geleceği çok daha aydınlık bir ülke olduğunu sözlerine ekledi.