Erzincan İl Jandarma Komutanı Tapan ifade verdi

Ergenekon davası kapsamında, Erzurum Özel Yetkili Savcı Osman Şanal, Erzincan İl Jandarma Komutanı Albay Ali Tapan'ın da ifadesine başvurdu.

Erzincan'da MİT Bölge Müdürü Ş.D. ile birlikte İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Nedim Ertan ve 2 yardımcısının tutuklanmasının ardından Erzurum Özel Yetkili Savcı Osman Şanal, Erzincan İl Jandarma Komutanı Albay Ali Tapan'ın da ifadesine başvurdu. Avukatları, MİT Erzincan Bölge Müdürü Ş.D. ve 2 MİT görevlisinin Erzurum'da tutuklanma kararına itiraz dilekçesi verdi.

İddiaya göre çağrı üzerine Erzincan İl Jandarma Komutanı Albay Ali Tapan dün Erzurum'a geldi. Sivil kıyafetli olarak Adliye'ye geçen Albay Tapan, Ergenekon davası kapsamında Özel Yetkili Savcı Osman Şanal'ın makamına çıktı. İfadesinin alınmasından sonra Albay Ali Tapan, yine iddiaya göre nöbetçi mahkemeye çıkarıldı ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal'ın 4 Aralık günü Erzincan'a giderek gözaltına aldığı MİT'in Bölge Müdürü Ş.D. ile MİT mensupları S.B.İ. ve K.Ü.'nün 7 Aralık günü Erzurum'da 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından terör örgütü üyesi oldukları gerekçesiyle tutuklanmalarına avukatları Sadullah Kara tarafından itiraz edildi. Erzurum H Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Bölge Müdürü Ş.D. ile MİT mensupları için itiraz dilekçesi veren Avukat Sadullah Kara, "MİT mensupları Başbakan'ın izni olmadan gözaltına alınmıştır. Bu durum 2037 sayılı MİT Yasası'nın 26. maddesine aykırıdır. Mahkemenin yüksek heyetine müvekkillerin tahliyesi için talepte bulunduk" diye konuştu.

Erzincan'da 27 Ekim günü DSİ'ye ait sulama amaçlı gölette mühimmat bulunmasının ardından Erzurum Özel Yetkili Savcı Osman Şanal, 18 Kasım günü, İl Jandarma İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Üsteğmen Ersin Ergut ile aynı şubede görevli Başçavuş Orhan Esirger'i, 25 Kasım günü de İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Nedim Ertan'ı gözaltına almıştı. Jandarma İstihbarat görevlileri, mahkeme tarafından tutuklanmıştı.