Ahmet Türk mahalle kabadayısı

Erkan Tan'ın TV8 ekranlarında sunduğu sabah programına konuk olan Şahin Mengü, son günlerde yaşanan dinlenme olayları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Ahmet Türk mahalle kabadayısı
Şahin Mengü, “Telefon dinlemesi yapabilmek için çok güçlü suç şüphesi veya delil edilebilmeye karar çıkması lazım. Bu ülkede hakimler ve savcılar dinleniyorsa, bağımsız yargı işleyişinden bahsedemeyiz” diyerek, içeriden gelen bilgiye göre, kendisinin de bir ay boyunca dinlendiğini söyledi.

Ergenekon savcılarının telefonuna takıldığını belirten Mengü “ Bunlardan biri dostum, hem de ben bir avukatım dedi. Adına mahkeme kararı yokken, görevin gereği gibi davranılamaz. Kimlere ait olduğunun sorulması, telefon numaralarının kimin olduğunun bilinmesi gerekir” eleştirisinde bulundu.

MAHALLE KABADAYISI AHMET TÜRK

Şahin Mengü, İzmir ‘de DTP’li bir parti konvoyunun taşlanması üzerine, “Siz de Diyarbakır’a gelirsiniz’’ şeklinde tepkili yaklaşımını ortaya koyan DTP Genel Başkanı Ahmet Türk’ü eleştirdi.‘’Türk, devlet bizim güvenliğimizi sağlamak zorunda deseydi. Sonuna kadar arkasında olurduk’’ dedi. Mahalle kabadayısı şeklinde, bölücülük anlayışına paralel yaklaşımların, açılımı nereden yakaladığını anlayamadığını ifade etti.

YARGININ ÜSTÜNDEKİ SİYASİ BASKIYA KARŞI YÜRÜDÜK


CHP Manisa Milletvekili, Anayasa Komisyonu Üyesi, Şahin Mengü, yargı bağımsızlığına saygı yürüyüşünde ön sıralarda yer almasına değinerek, ‘’ Biz hukuksuzluğa karşı, yargının üstündeki siyasi baskıya karşı yürüdük’’ açıklamasında bulundu. ‘’ Birkaç tarikatçı gencin, yazdığı ‘Darbeci baro taksimde’ pankartlarının, bizim için Ergenekon savcılarına gelen isimsiz ve imzasız mektuplar kadar önemi yoktur’’ dedi. ‘Atatürk’ü kullanmıyoruz, yaşıyoruz. CHP ‘nin bu şekilde eleştirilmesi de maksatlıdır’’ diyerek, hükümetin yargı üzerindeki baskısını kaldırması gerektiğini savundu. Şehit cenazesinden medet uman bir CHP söyleminin kabul edilir gibi olmadığını da söyleyen Mengü, açılım tartışmalarında parlamento da hükümeti muhalefete ağır bir şekilde yüklendiğine dikkat çekti.

DTP BU OLAYI KAŞIYOR


Şahin Mengü, CHP Olarak Onur Öymen’in verdiği Dersim örneğini doğru bulmadıklarını söyleyerek, ‘’Aleviler için AKP tek başına değil, DTP’de bu olayı kaşıyor’’ görüşünü savundu. CHP içinde yaşanan istifalara üzüldüğünü belirterek, ‘’ Böyle bir baskı altına da giremeyiz’’ dedi. 1937 yılındaki Şeyh Sait İsyanında, Başbakan Celal Bayar ve Cumhurbaşkanı olan Atatürk’ün görev başında olduğuna dikkati çekerek, ‘’ Atatürk hasta değildi, bu olay sonrasında Dersim ‘e gitmiştir’’ açıklamasında bulundu. ‘’Aşırı güç kullanılması gereklimiydi, gereksiz miydi, tartışılır’’ dedi.

YAPSINLAR CEMEVLERİNİ, İBADETHANE DE DESTEKLEYEYİM


Anayasa Komisyonu Üyesi Şahin Mengü, Hükümeti Aleviler üzerinden yanlış politika yapmakla eleştirdi. ‘’ Yapsınlar, cemevlerini ibadethane de destekleyelim’’ iddiasında bulundu. 7 yıldır iktidar olan AK Parti Hükümetinin, asla böyle bir kanun getiremeyeceğini öne sürerek, ‘’Alevilerin bir sorunun halletsinler de sevinelim’’ dedi.

YAPSANA MADIMAK OTELİ!Nİ MÜZE

Turizm ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’ı, eski bir solcu olarak, GDO’lı bir Bakan olarak eleştiren Şahin Mengü, “Yapsanıza, Madımak Otelini bir insanlık müzesi’’ dedi. Açılıma destek bekleyen hükümete seslenerek, ‘’ Ortada ne var ki, neye destek vereceğiz. Açılım diyorlar kimin hangi sorununa çözüm getirmişler’’ açıklamasında bulundu.