Polis zoruyla evlerinden çıkarıldılar

Sivas Belediyesi'ne ait sosyal konutlarda kalan ailelere tahliye kararı verildi. Karara karşı çıkan aileler polis ve zabıta zoruyla evlerinden çıkarıldı.

Edinilen bilgiye Yunus Emre Mahallesi'nde bulunan belediyeye ait sosyal konutlarda barınan 6 ailenin, sosyal hizmetler araştırma raporları doğrultusunda ihtiyaç sahibi olmadıkları anlaşılarak, konutlardan çıkarılmasına karar verildi.

Encümen tarafından alınan karar 12 gün önce ailelere bildirildi. Bu süre içinde ailelerden 1'i evini boşaltırken 5 aile ise kararı uygulamayarak konutta kalmaya devam etti. Ailelere tanınan sürenin bugün dolmasıyla şahıslar, belediye zabıta görevlileri ve polis marifetiyle tahliye edilmek istendi.

Görevliler, evinin kapısını kilitleyerek komşusuna giden A. K. ve S. K. çiftinin eşyalarının bulunduğu eve, çilingirin kapıyı açması sonucu girilebildi. Eşyalarının taşındığını gören A. K. ve S. K. çocuklarıyla polise karşı koydu. "Evimi boşaltmam" diyerek bağıran anne S. K. bir ara baygınlık geçirdi. Daha sonra ayağa kalkarak polis ve zabıta görevlileriyle tartışmaya devam eden S. K. gözaltına alındı.

İnşaatlarda çalışarak emekli olduğu öğrenilen baba A. K.'nın başında durduğu eşyalar, belediye işçileri tarafından kamyona yüklenerek konut boşaltıldı. Evlerin boşaltılması çalışmalarını, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı da izledi.