Her sabah kalktıklarında aynaya iyi baksınlar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dünya'daki açlık ve gıda planlaması konusunda yaptığı görüşmelerle ilgili olarak Roma'da basın toplantısı düzenledi.

Roma'da düzenlediği basın toplantısı sırasında Dünya genelinde yaşanan açlık ve gıda konuları hakkında konuşan Erdoğan, muhalefet partilerine de çok sert açıklamalarda bulundu.

Türkiye olarak BM Gıda ve Tarım Örgütü tarafından gıda güvenliğinin sağlanması çerçevesinde yapılan çalışmaları bugüne kadar desteklediklerini belirten Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: ''Gıda güvenliğinin sağlanması her şeyden önce sürdürülebilir kalkınmanın temel koşullarından birini teşkil etmektedir. Donör ülke vasfı bulunan Türkiye, Gıda ve Tarım Örgütü, Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu, OECD, Dünya Ticaret Örgütü, BM Ticaret ve Kalkınma Konferansı, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı aracılığıyla gelişme yolundaki ve en az gelişmiş ülkelere maddi yardım yapmaya ve teknik destek sağlamaya devam etmektedir. Dünyada gıda güvenliğinin temini için kısa ve uzun vadeli önlemler alınması şarttır. Krizden en fazla etkilenen ülkelere yapılan yardımlar ve bu ülkelere dışarıdan gıda sağlanması sorunu ancak kısa vadede çözecektir. Uzun vadede ise neredeyse insanlığın üçte birinin gıda ihtiyacını karşılayan küçük çiftçilerin ve kırsal kalkınmanın desteklenmesi de şarttır. Bunlara ilaveten sürdürülebilir toprak yönetimi modellerinin benimsenmesi ve şeffaflık ilkesi çerçevesinde dış yardımların ihtiyaç sahibi ülkede geliştirilen projelerde kullanılmasının teşvik edilmesi gerekmektedir.''

MUHALEFET AYNAYA BAKSIN

Muhalefet partileri tarafından ‘bölücü’ olarak adlandırılması konusuna da değinen Erdoğan,"Bölücülük konusunda onlara söyleyeceğim tek bir şey var. Her sabah kalktıklarında aynaya iyi baksınlar. Türkiye coğrafyasının büyük bir bölümüne gidemeyenler bize kalkıp bölücü diyemez. Asıl bölücü kendileridir. Bizim için bu ülkenin tüm vatandaşları birdir, her yeri birdir. Bunu da girdiğimiz seçimlerden aldığımız oy oranları çok iyi göstermiştir. Biz vatan millet kavramının birleştiği tecessüs ettiği bir partiyiz. Üniter yapımıza zarar verecek her hangi bir girişime asla müsade etmeyiz” açıklamasında bulundu.

AŞI KONUSUNDA FİKRİM DEĞİŞMEDİ

Başbakan Erdoğan "Domuz gribi aşısı ile ilgili kanaatim değişmedi. Ben de ailem de aşı olmayacağız. Sağlık Bakanlığımızın bazı konulara açıklık getirmesi gerekir. Gerekli önlemler alınmamış olsaydı ölü sayısı daha fazla olurdu" dedi.

DİNLEME KONUSU

Hakim ve savcılara yönelik telefon dinlemelerine hakkında da açıklamalarda bulunan Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: "Telekulak konusunda Adalet Bakanlığımız bugüne kadar sayılarla neler yapılmış hepsini açıklanmıştır. Bunun arkasında kimse siyasi gerekçe aramasın. Bunun dışında bir gerekçe arayanlar batıyor görüyorsunuz."

Ayrıca Başbakan Erdoğan, Fransa'da bir Türk öğrencinin "Ermeni soykırımı yoktur" sözleri üzerine verilen cezayı, inceledikten sonra değerlendireceğini belirtti.