Kendini ermiş olarak tanıtıp, genç kızları taciz etmiş

Adana'da insanlara kendini ermiş olarak tanıtan kişi, 4 kıza cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alındı.

Ova Mahallesi Şakirpaşa Caddesi'ndeki bir ısı sanayi firmasına molotof kokteyli atılmasının ardından Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri araştırma başlattı. Firma sahibi Mustafa A. (40) ekipler tarafından araştırılırken, Kübra C, Yeşim D. ve Meryem K. ile kimliği açıklanmayan ve 18 yaşından küçük olduğu belirtilen kız çocuğunun ailesi, Emniyet Müdürlüğüne şikâyette bulundu.

Mustafa A'nın çevresindeki kişiler tarafından şıh ve şeyh olarak çağrılmayı istediği, kendisini ermiş, mübarek kişi ve mehdi olarak gördüğünü ifade eden Kübra C, Yeşim D. ve Meryem K, Mustafa A'nın kendileriyle zorla birlikte olduğunu, bunu kameraya kaydettiği iddia etti.

Zanlının, yanına gelen kadınları çaylarına ilaç atarak uyuttuğu, daha sonra birlikte olduğu öne sürüldü. Zanlının yaklaşık 10 ay önce evlendiği Ayten A. (24) ile yanında çalışan Saniye V. (34), Emrah U. (24) ve İbrahim C'nin (23) de Mustafa A'ya kadınları kandırırken yardımcı olduğu belirtildi.

Ahlak Büro Amirliği ekipleri, Şakirpaşa Caddesi'ndeki ısı sanayi firması ile Onur Mahallesi 45010. Sokak'taki bir markete düzenledikleri operasyonda, Mustafa A. ile kendisine yardımcı olduğu bildirilen Ayten A, Emrah U. ve İbrahim C'yi gözaltına aldı. Saniye V. ise Hatay'ın Erzin ilçesinde yakalandı.

Firmada çalışan İbrahim C'nin patronu Mustafa A'nın kardeşiyle evlendiği bunun karşılığında, kardeşi Kübra'yı zanlıyla tanıştırarak ilişkiye girmelerini sağladığı bildirildi. Kübra C'nin ifadesinde olayı ''Mustafa, dua okutmaya gelenlerin yanında aniden yere düşerek titremeye, ağzından kan gelmeye başlıyor. Odadaki başta Sultan V. olmak üzere diğerleri, dua okutmaya gelen kişiye Mustafa'nın öldüğünü ancak bir süre sonra tekrar dirileceğini söylüyor. Korku içinde olanlar, bir süre sonra titreyerek kalkan Mustafa'nın gerçekten dirildiğini sanıyor'' diye anlattığı öğrenildi.

Mustafa A'nın dua okuma karşılığında maddi gelir de elde ettiği bildirildi. Gözaltına alınan Mustafa A'nın, burada da ''ermiş kişi'' olduğu yönündeki iddialarını sürdürerek, ''Ben mübarek kişiyim, mehdiyim. Namaza dururken her şeyi görürüm. Benim cinlerim var'' dediği, ancak Arapça bilmediği ve kuran okuyamadığı öğrenildi. Mustafa A'nın cinsel taciz ve istismarına maruz kalan kişilerin sayısının daha fazla olduğu ancak şikayetçi olmadıkları kaydedildi.

Asayiş Şube Müdürlüğünde sorgulanan zanlılar, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

Mustafa A, emniyet müdürlüğünden çıkarılırken kendisini görüntüleyen basın mensuplarına, iftiraya maruz kaldığını, cinsel taciz iddialarının doğru olmadığını söyledi.