'Demokratik açılım fos çıkmıştır'

MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, Demokratik Açılım görüşmelerini değerlendirirken,'Demokratik açılım fos çıkmıştır ve bunu tüm Türkiye görmüştür' dedi.

MHP Adana İl Başkanlığı'nda bir basın toplantısı düzenleyen Bal, açılımın yabancı menşeli olduğunu savunarak, Türkiye gündemine Kürt açılımı diye getirilen, daha sonra demokratik alçıma dönüştürülen, ardından da milli birlik ve kardeşlik adı verilin konuyla ilgili meclisteki görüşmede MHP'nin yaptığı eleştirilere açıklama getirilmediğini, konuyla ilgili de hiç bir somut ifadede bulunulmadığını söyledi. "Açılım fos çıkmıştır, Meclis boşuna toplanmıştır." diyen Bal, hükümetin Amerika'nın Irak'tan çekilme süreci nedeniyle Obama'nın TBMM'de yaptığı konuşma üzerine böyle bir konuyu gündeme getirdiğini ileri sürdü. Yabancı menşeli bir açılımın tartışıldığına dikkat çeken Bal, "Kayıtdışı ekonominin mucidi AK Parti'nin kayıt dışı siyaset yapmamasını istedik. Konunun görüşülecek yerinin Meclis olduğunu söyledik. AK Parti kapalı oturum istedi. Biz de bedelini ödemeye razı olarak oturumu kamuoyuna açıklayacağımızı belirttik. Hükümet millettin meclisinde tartışılması gereken konuyu gizlemiştir. Açılımla ilgili her hangi bir açıklama yapmamıştır." dedi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın açıkladığı başlıkların yetersiz olduğunu dile getiren Bal, "Başbakan AK Parti Grup konuşması çerçevesinde özü 'Yaratılanı severiz yaratandan ötürü' olan bir konuşma yaptı. Sonra bize sataştı. MHP'nin şehit cenazelerinden nemalanan bir parti olduğunu belirterek alçakça sataştı. Açılımın fos çıkacağı belliydi zaten. Türkiye'nin dış politikasını kayıt dışına çıkaran hükümet bunu da kayıt dışında tutuyor." diye konuştu.

Sorunun bir terör sorunu olduğunu aktaran Bal, "Terör bölücü kimliktedir. Uluslararası desteğe sahiptir. Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında Şark Meselesi'ni tekrar ortaya koyarak Türkiye'nin Ortadoğu'daki etkinliğini bitirmek istiyorlar. Amerika Irak'tan çekiliyor ve artık PKK'ya gerek kalmamıştır. ABD'nin çekilmesiyle PKK kendisini tasfiye sürecine girmiştir. Ancak PKK sıfır bedelli bir stratejik oyun oynanmaktadır. Sorun terör sorunu olmasına rağmen Kürt sorunu olarak tanımlanmıştır. Bu açılım Türkiye'nin milli kimlik varlığını tahrip etmeye yöneliktir. Bu süreç ülkemizin beka meselesidir. Ülkemizin geleceğini tehdit ediyor. Habur'da Silopi'de gerçekleşen olay budur. PKK sorununu Kürt, terörü ise etnik sorun olarak gösteren AK Parti'nin açılımını Amerika destekliyor, İngiltere destekliyor, Barzani, Talabani destekliyor, ama Türkiye bu konuyu bilmiyor. Bu ülkelerin bilmediği bir projeyi destelediğini düşünebilir misiniz? Elbette düşünülemez, çünkü eşyanın tabiatına aykırı. Açılımın ne olduğunu herkes biliyor ama Türkiye bilmiyor ve Meclis'ten saklanıyor." ifadelerini kullandı.

Türk milleti kavramının etnik bir kökeni tarif etmediğini, Kürtlerin, Arapların, Çerkezlerin, Lazların Çeçenlerin hepsinin adının Türk milleti olduğunu vurgulayan Bal şunları söyledi: "Başbakan Türk kelimesini alt kimlikle anlattığı bu mozaiği Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığı altında toplamıştır. Bu anayasal kavramdır, biz sosyolojik bir kavramdan bahsediyoruz. AK Parti ülkenin milli bütünlüğünü bozucu bir yolda yürüyor. Bu yol yanlıştır. Dönülmesi için hala önlerinde fırsat vardır. Açılımın meydana getireceği tehlikeyi ülkenin her tarafında anlatacağız. Bunun için de "Bin yıllık kardeşliği yaşa ve yaşat." mitingleri düzenleyeceğiz."