Mücahitler Mezarlığı'nda düzenleme

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 540 Mücahit ve Gazilerin mezarlarının restore edilmesiyle ilgili bir tören düzenledi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından asri mezarlıkta yer alan Mücahitler Mezarlığı'nda yapılan düzenleme dolayısıyla Mücahitler Derneği Üyeleri ve Mücahit Yakınları ile bir buluşma gerçekleşti. Törene mücahit ve gazilerin yanı sıra yakınları da katıldı.
Restore edilen mezarların gezilmesinden sonra bir basın açıklaması yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gaziantep Şube Başkanı Cuma Erdem, Gazilere bir vefa örneğinin gösterilmesinden ve kendilerine böyle değer verilmesinden dolayı oldukça mutlu ve gururlu olduklarını ifade etti. Cuma Erdem, "Gerek Kore Gazilerinin gerekse Kıbrıs gazilerinin mezarlarının yenileyerek çok iyi duruma getiren Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ve ekibine çok teşekkür ediyoruz" dedi. Vatan için canlarını
esirgemeyen gazilere hayatlarında nasıl değer verildiğini gördüklerini dile getiren Erdem, Gazilerimizin ve mücahitlerimizin yakınları yapılan düzenlemeden oldukça mutlu ve gururludurlar" şeklinde konuştu.
"Yüce Türk Milletinin ve kahraman Türk ordusunun birer ferdi olarak sağlımızda bizden hiçbir desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'e şükranlarımızı sunuyoruz" diyen Cuma Erdem, kendilerine yapılan bu çalışmadan dolayı Başkan Asım Güzelbey adına, Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanı Muhtar Akyol'a bir plaket takdim etti.
Törenden sonra konuşan mücahit ve gazi yakınları Ahmet Dağdeviren ve Zeki Külekçi kendilerine sahip çıkarak bu restorasyon çalışmasını gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkürlerini belirttiler.