Mekke'den gönderilen uçaktaki 6 yolcu hastaneye sevk edildi

İstanbul Atatürk Havalimanı'na zorunlu inişe neden olan domuz gribi şüphelisi 6 yolcu, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Şüpheli yolcunun Münih'te domuz gribi testi olduğu ama sonuçlarını almadan uçağa bindiği ortaya çıktı.

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan 300 hacı adayı ile saat 19.00'da havalanan THY uçağı, saat 22.00 sıralarında geri döndürüldü. Yolcular arasında domuz gribi şüphesi bulunan bir hasta nedeniyle Türkiye'ye geri gönderilen uçağın Mekke'ye inmesine yarım saat kala geri çevrildiği bildirildi. Eşiyle birlikte hacca gitmek üzere İstanbul'a aktarmalı gelen bir yolcunun, Münih'te domuz gribi testi yaptırdığı ama sonuçlarını almadan uçağa bindiği ortaya çıktı. Münih'teki sağlık kuruluşunun durumu havalimanına
bildirmesi üzerine uçakla irtibat kurulduğu ve uçağın istikametinin İstanbul'a yönlendirildiği belirtildi. Havalimanına zorunlu iniş yapan uçaktaki yolcular sağlık kontrolünden geçirilirken, uçak dezenfekte edildi.
Hastalık şüphesi bulunan yolculardan 6'sı Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Ambulansla hastaneye getirilen bu kişiler müşahede altına alınacak.
Yetkililer, uçağın komple dezenfekte edildikten sonra hacı adaylarıyla birlikte Mekke'ye hareket edileceğini bildirdi.