Temel ihtiyaç desteği kime verilecek? Temel ihtiyaç desteğine nasıl başvurulur?

Temel ihtiyaç desteği kime verilecek? Temel ihtiyaç desteğine nasıl başvurulur? Temel ihtiyaç desteği nasıl alınır? Kimler temel ihtiyaç desteğine başvuru yapabilir? Temel ihtiyaç desteği ne kadar? İşte temel ihtiyaç desteği hakkında bilmeniz gereken her şey

Temel ihtiyaç desteği kime verilecek? Temel ihtiyaç desteğine nasıl başvurulur?
“Temel ihtiyaç desteği' koronavirüs salgının ekonomiye vereceği zararları hafifletmek adına devletin kişilere sağlayacağı bir avantaj olarak açıklandı. Fakat herkes bu ekonomik düzenlemeden nasıl faydalanacağına dair birçok soru soruyor; “Temel ihtiyaç desteği nasıl alınır?” , “Kimler temel ihtiyaç desteğine başvuru yapabilir?” , “Temel ihtiyaç desteği başvurusu nereden yapılacak?” , “Temel ihtiyaç desteği ne kadar?” sorularının cevaplarını araştırıyor. Peki, temel ihtiyaç desteği kimlere verilecek?

Koronavirüs nedeniyle hem sağlık hem de ekonomik tedbirler uygulanıyor. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'ın koronavirüs tedbirleri kapsamında ihtiyacı olan vatandaşlara 6 ay geri ödemesiz Temel İhtiyaç Desteği imkanı sunuyor. İşte, detaylar.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak sosyal medya hesabı Twitter'dan “Ekonomik İstikrar Kalkanı adımları kapsamında tüm kurumlarımızla, vatandaşımızın ihtiyaçlarına destek olmayı sürdürüyoruz. Bu kapsamda kamu bankalarımızla aylık 5 bin TL'nin altında geliri olan tüm vatandaşlarımız için Temel İhtiyaç Desteği'ni devreye aldık” mesajı paylaştı.

Temel ihtiyaç desteği kimlere verilecek?

Temel İhtiyaç Desteği'nden faydalanmak isteyen vatandaşlar nasıl bir yol izleyeceklerini merak ediyor. Destekten yararlanmak isteyenler Ziraat Bankası, Halkbank ya da VakıfBank'tan yalnızca birine başvuru yapabilecek. Koronavirüse karşı alınan tedbirler nedeniyle vatandaşlar söz konusu desteğe başvurmak için internet şubesi ya da mobil uygulamalardan faydalanabilir.

Temel ihtiyaç desteği kime verilecek? Temel ihtiyaç desteğine nasıl başvurulur?