Hassa'da Bilgi Yarışması Yapıldı

Hassa ilçesinde, Hassa İmam Hatipliler Derneği tarafından ortaokul ve liseliler arası bilgi yarışması düzenlendi.

Hassa Belediyesi Düğün Salonunda ortaokullar arası "Peygamber Efendimizin Hayatı" ile liseler arası "Temel Dini Bilgiler" konulu bilgi yarışmaları yapıldı.

Hassa İmam Hatipliler Derneği Başkanı Şemsettin Gönülölmez, yarışma öncesi yaptığı konuşmada, amaçlarının toplumda güzel, hayırlı işlerin yapılması ve yayılmasında topluma önderlik edebilecek gençlik yetiştirmek olduğunu söyledi.

Derneklerinin ilçede dindar bir gençlik yetiştirme yolunda sorumluluk üstlendiğinin ifade eden Gönülölmez, şöyle devam etti:

"Hedefimiz öyle bir gençlik yetiştirmek ki 'Kim var' diye seslenildiğinde sağına soluna bakmadan fert fert 'Ben varım' cevabını veren, her ferdi benim olmadığım yerde kimse yoktur fikrini besleyici bir dava ahlakına kaynak bir gençlik. İnşallah gelecek yıl Ekim ayında yarışmaya katılmak isteyen bütün öğrencilerimize kitap dağıtarak bu yarışmayı daha kapsamlı yapmayı hedefliyoruz"

Yarışma sonunda dereceye giren öğrenciler çeşitli hediyeler ile ödüllendirilirdi.

Gerçekleştirilen yarışmaya İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Sait Bayraktar, okul müdürleri, veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Kaynak: AA