'15 Temmuz Demokrasi Zaferi' Konferansı

Polis Başmüfettişi Ahmet Sula: 'Bir sürü terör örgütü okudum, gördüm, duydum; hayatımda bu FETÖ kadar daha tehlikeli bir örgüt duymadım, görmedim, bilmedim'.

Polis Başmüffetişi Ahmet Sula, hayatında FETÖ kadar tehlikeli başka bir terör örgütü duymadığı, görmediği ve bilmediğini söyledi.

Sula, Yüreğir Kültür Merkezi'nde düzenlenen "15 Temmuz Demokrasi Zaferi" konulu konferansta yaptığı konuşmada, vakti olduğu sürece Türkiye'nin çeşitli kentlerine giderek 15 Temmuz'u unutturmamaya, o gece yaşananlarla ilgili şuuru canlı tutmaya çalıştığını ifade etti.

FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesinin insanlık aleminin tarihinin kırılma gecesi olduğunu dile getiren Sula, şunları kaydetti:

"O gece sadece Türkiye'nin değil, Türk dünyasının, Ortadoğu'nun, yakın coğrafyanın, İslam aleminin iddia ve tespitim o ki o gece insanlık aleminin, tarihinin kırılma gecesiydi. Bu sebeple biz mukaddes bir ülkenin çok değerli çocuklarıyız. İnşallah bu süreç çok iyi atlatılacaktır. Ömrümün neredeyse tamamı bu ülkeye güvenlik sektöründe hizmetle geçti. Daha çok istihbarat ve terörle mücadele birimlerinde çalıştım. Bir sürü terör örgütü okudum, gördüm, duydum; hayatımda bu FETÖ kadar daha tehlikeli bir örgüt duymadım, görmedim, bilmedim." diye konuştu.

Sula, aziz milletin Cumurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 15 Temmuz gecesi bütün hainlere darbe vurduğunu söyledi.

Konferansta, 15 Temmuz gecesi yaşananlarla ilgili video gösterimi de yapıldı.
Kaynak: AA